ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Επιστήμονες ανέστησαν τη μουσική των αρχαίων Ελλήνων! Ακούστε το πρώτο δείγμα! (βίντεο)

diaforetiko.gr : article 2478381 190A754F00000578 7 634x318 600x300 Επιστήμονες ανέστησαν τη μουσική των αρχαίων Ελλήνων! Ακούστε το πρώτο δείγμα! (βίντεο)
Την αρχαία ελληνική μουσική, που δεν έχει ακουστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, κατάφερε να αναστήσει ο Armand D’Angour, καθηγητής μουσικής και κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Όπως υποστηρίζει, η μουσική που συνέθεσε, σε συνεργασία με επιστήμονες και άλλων βρετανικών πανεπιστημίων στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος, είναι 100% ακριβής.
Μάλιστα στο πλαίσιο του προγράμματος ανασύνθεσης της αρχαίας ελληνικής μουσικής οι επιστήμονες έφτιαξαν πιστά αντίγραφα των αρχαίων μουσικών οργάνων.
«Μπορούμε αναμφίβολα να αναπαράγουμε τους ήχους αυτής της εντυπωσιακής μουσικής», δήλωσε ο Δρ. D’Angour.
«Έχουμε ξεκάθαρες οδηγίες, χιλιάδων ετών, για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μουσικά όργανα τα οποία χρησιμοποιούνταν για να παίξουν τη μουσική με μαθηματική ακρίβεια», προσέθεσε.
Σύμφωνα με τον Δρ. D’Angour, η μουσική που δημιούργησε η επιστημονική του ομάδα είναι μαγευτική.
«Αν και ενδέχεται να ηχήσει κάπως περίεργα στα αυτιά μας, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής εκείνη την εποχή», επισημαίνει ο καθηγητής.
Για να ανασυνθέσει την αρχαία ελληνική μουσική η ερευνητική ομάδα του Δρ. D’Angour συγκέντρωσε και χρησιμοποίησε όλα τα στοιχεία που έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα σχετικά με τις μελωδίες, τους ρυθμούςκαι τα μουσικά όργανα της αρχαίας Ελλάδας.
Το εγχείρημα ακούγεται δύσκολο, ωστόσο δεν είναι ανέφικτο δεδομένου ότι ο ρυθμός, η σημαντικότερη παράμετρος της μουσικής, έχει διατηρηθεί στα μοτίβα των μακρών και βραχέων συλλαβών στις λέξεις των αρχαίων κειμένων.
Εκτός αυτού, τα όργανα που χρησιμοποιούνταν, όπως για παράδειγμα η λύρα και ο αυλός, είναι γνωστά από τοιχογραφίες και αρχαιολογικά ευρήματα.
Στο μεταξύ, αρχαία κείμενα που βρέθηκαν στην Ελλάδα και την Αίγυπτο και χρονολογούνται από το 450 π.Χ. αποκαλύπτουν με ακρίβεια πώς αυξανόταν το ύψος του ήχου μέσω της μουσικής σύνθεσης.
Ειδικότερα, τα αρχαία κείμενα έχουν γραφεί με μια φωνητική σημειογραφία, η οποία συνίσταται στη χρήση αλφαβητικών γραμμάτων και σημάνσεων πάνω από τα φωνήεντα των λέξεων, αποκαλύπτοντας τις μαθηματικές αναλογίες των μουσικών διαστημάτων.
Το διετές ερευνητικό πρόγραμμα για την ανασύνθεση της αρχαίας ελληνικής μουσικής μόλις ξεκίνησε.
Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας ο Δρ. D’Angour ελπίζει ότι θα καταφέρει να ανακαλύψει τα μυστικά της αρχαίας ελληνικής μουσικής και τη σημασία της για τους αρχαίους Έλληνες.






Πηγή:  http://www.diaforetiko.gr

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΓΚΑΣ ο Απόστολος Γκλέτσος !! Δείτε ποιούς ανέβασε στην εξέδρα των επισήμων!



Το δικό του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, με την κίνησή του, να ανεβάσει τους πολεμιστές του '40 στην εξέδρα των επισήμων και να κατεβάσει τους πολιτικούς! 


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το δήμαρχο το Lamia Report, ο κ. Απ. Γκλέτσος δήλωσε ότι, κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να είναι σήμερα αυτός πάνω στην εξέδρα, αφού αισθάνεται το ίδιο με τον οποιονδήποτε πολίτη, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και σε εκείνους που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου.


 «Δεν αισθάνομαι ότι έχω το ανάστημα να ανέβω μαζί τους στην εξέδρα. Αυτοί είναι ήρωες και πολέμησαν για την πατρίδα... Εμείς τι κάναμε γι΄αυτούς; Τους ψαλιδίζουμε κι άλλο τη σύνταξη πείνας που παίρνουν. Ντροπή και αίσχος. Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες... Αυτοί μας παρέδωσαν ελεύθερη και υπερήφανη Ελλάδα... Εμείς τί Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;», είπε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Στυλίδας. 

Εμείς τί άλλο να πούμε παρά: ΕΥΓΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!

ΠΗΓΗ: http://www.hellas-now.com

ΑΥΤΑ ΑΛΛΟΤΕ .....ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΞΕ Η ΕΡΜΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!!

Ήμουν στο Ναυτικό το 1952 και βρισκόμουνα στη Πλατεία Κλαυθμώνος, όχι όπως είναι σήμερα.

Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά από τα παλιά και απορούν όταν ακούν ορισμένα γεγονότα του τότε...

Εκείνη τη στιγμή έπεφτε ο ήλιος και θα γνωρίζετε ότι με τη δύση του, γίνεται υποστολή της σημαίας.

Τότε το Υπουργείο Ναυτικού ήταν εκεί και η σημαία κυμάτιζε ακόμα στο κτήριο.

Σήμερα είναι άλλες υπηρεσίες του Ναυτικού. Τότε πάντα κάθε πρωί, θα θυμούνται οι παλιοί, γινόταν έπαρση σημαίας και σταματούσαν τα πάντα, όπως και στη δύση του ηλίου γινόταν υποστολή. Ήταν στιγμές ωραίες, απίθανες που ζούσαν τότε οι άνθρωποι.

Το άγημα αποδόσεως τιμών στο χώρο του, και ακούμε το σαλπιγκτή να δίνει το σύνθημα για την υποστολή της σημαίας. Το άγημα παρουσιάζει όπλα. Ο αξιωματικός χαιρετά και παίζεται ο Θούριος. Όλοι οι παριστάμενοι εκεί και οι περαστικοί, όπως και εγώ σταθήκαμε σε στάση προσοχής.

Αποδίδεις με αυτό τον τρόπο την τιμή στο ιερό μας σύμβολο, στη γαλανόλευκη σημαία.

Εκείνη τη στιγμή που ο αρμόδιος αξιωματικός χαιρετά, η ματιά του πέφτει λοξά και βλέπει κάτι παράξενο, και η ψυχή του ταράζεται, για αυτό που θα σας πω παρακάτω.

Τελειώνοντας η διαδικασία της υποστολής της σημαίας, οι διαβάτες συνεχίζουν το δρόμο τους, ενώ εγώ παρέμεινα από συνήθεια λίγο ακόμα.

Τότε βλέπω το νεαρό αξιωματικό να κατευθύνεται θυμωμένος προς ένα γεροδεμένο πλανόδιο καστανά. Βλέπετε τότε η πλατεία ήταν κενή και στις γωνίες ήταν πάντα στιλβωτές (λούστροι) και καστανάδες που μας λείπουν τώρα.

Και του είπε: «γιατί δεν σηκώθηκες όρθιος για να τιμήσεις τη σημαία μας; Δεν έχεις φιλότιμο κλπ».

Ο άνθρωπος έμεινε βουβός, εγώ παρακολούθησα έντρομος και φοβερά συγκλονισμένος το τι έγινε. Μετά βλέπω τον καστανά ότι έγινε κατακόκκινος και άρχισε να τρέμει.

Ήθελε να φωνάξει, αλλά βλέπω με έκπληξη ότι συγκρατείται, σκύβοντας το κεφάλι του άρχισε να κλαίει με λυγμούς.

Όμως συνέρχεται γρήγορα σκουπίζει τα δάκρυά του και με πολλή δύναμη των χεριών του (αυτά ήταν γερά) στυλώνει το σώμα του δυνατά, σπρώχνει τον πάγκο του με τα κάστανα μπροστά και φωνάζει με όλη τη ψυχή του, στο νεαρό αξιωματικό δυνατά «πώς να σηκωθώ κύριε της τα έδωσα της Πατρίδας και τα δύο» και σηκώνει τα μπατζάκια του παντελονιού όπου φάνηκαν δύο πόδια κομμένα πάνω απο τα γόνατα.

Και ξαναρχίζει να κλαίει. Ο κόσμος όπως και εγώ γύρω του κλαίει και χειροκροτεί, όμως περισσότερο από όλους κλαίει ο νεαρός αξιωματικός.

Έχουν περάσει περίπου 60 χρόνια. Ποιος ξέρει τι γίνεται.

Εκείνη τη στιγμή έγινε κάτι το αλησμόνητο, φοβερή σκηνή για Όσκαρ. Ο αξιωματικός σκύβει και αγκαλιάζει και φιλά τον καστανά, και στη συνέχεια στέκεται ευθυτενής μπροστά στον ήρωα και φέρνει το δεξί του χέρι στην άκρη του γείσου του πηληκίου του και τον χαιρετά στρατιωτικά.

Του απονέμει «τας κεκανονισμένας τιμάς» που δεν μπόρεσε εκείνος τυπικά να αποδώσει στη σημαία μας, γιατί της χάρισε και τα δύο πόδια στα βορειοηπειρώτικα βουνά μας για να μπορεί να κυματίζει σήμερα ψηλά η κυανόλευκη σημαία σε λεύτερη πατρίδα.

Και οι άλλοι, οι πολλοί να μπορούν να πηγαίνουν με γρήγορο βήμα στις ειρηνικές απασχολήσεις τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι περνούν μπροστά από έναν ήρωα του αλβανικού μετώπου, τον Έλληνα ήρωα πολεμιστή, όποιο επάγγελμα και να "χει.

Άλλοι δεν μιλούν, άλλοι όμως ειρωνεύονται.

Γι" αυτό οι νέες γενιές πρέπει να μάθουν, να διδαχθούν από την οικογένεια και το σχολείο για το Έπος του 1940.

Για το καλό της Πατρίδας μας.

ΔΗΜΗΤΡHΣ ΝΤΟΥΛΙΑΣ  - ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Π.Ν.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Επίκαιρος Λόγος....

Αν δεν μπορείς να πετάξεις, μπορείς να τρέξεις. Αν δεν μπορείς να τρέξεις, μπορείς να περπατήσεις. Αν δεν μπορείς να περπατήσεις, μπορείς να συρθείς. Αλλά ό,τι και να κάνεις, πάντα να προχωράς.
{ Martin Luther King }

Θυμήθηκα ξανά κάποιον που μου ‘χε πει αν συνηθίσεις τη σιωπή… σειρά μετά έχει η ντροπή
{ Active Member }

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.
{ Sigmund Freud }

Παρόλο που όλες οι θρησκείες σας υπόσχονται τον παράδεισο, φροντίστε να δημιουργήσετε τον δικό σας παράδεισο εδώ και τώρα στη γη.
{ Omar Khayyam }

Για πόσο καιρό ακόμα θα υπήρχε η εξουσία, αν δεν υπήρχε η προθυμία των μαζών να γίνουν στρατιώτες, αστυνόμοι, δικαστές και δήμιοι;
{ Emma Goldman }

Η τέχνη είναι μια απάτη, όπου ο απατών, είναι ειλικρινέστερος του μη απατώντος και ο απατώμενος, σοφότερος του μη απατουμένου
{ Πλάτων }

Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ΄ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους το καθεστώς και αφ΄ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
{ Αριστοτέλης }

Δικιά σας η πατρίδα, μα τίποτα δικό σας μέσα σ’ αφτήνε: χωράφια και παλάτια, καράβια και χρήμα, Θεοί κι εξουσία, σκέψη και θέληση – όλα ξένα..
{ Κώστας Βάρναλης }

Προτού διαγνώσεις στον εαυτό σου κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση, βεβαιώσου ότι δεν περιβάλλεσαι από μαλάκες.
{ William Gibson }

Όσον αφορά την πολιτική, είμαι αναρχικός. Μισώ τις κυβερνήσεις και τους κανόνες και τα δεσμά. Δεν αντέχω να βλέπω ζώα σε κλουβιά. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι.
{ Charlie Chaplin }

Β.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ.

Στις πολλές συναντήσεις που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με τους Δήμους, μετά από πρωτοβουλία ενεργών πολιτών πρόσεξα ότι κάποιες φορές δε δίδεται η σωστή πληροφόρηση και προκαλείται μία μικρή σύγχυση επί του Θέματος.

Όποιοι πάνε για να συζητήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν κάποια πράγματα, χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε τόσες λεπτομέρειες αλλά γνωρίζοντας καλά το θέμα δεν γίνονται λάθη που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά. Μαθαίνοντας τις σωστές πληροφορίες μπορείτε και εσείς οι ίδιοι να απομονώνετε τους κακοθελητές και προβληματικούς και να βγαίνει το θεμιτό αποτέλεσμα.

• Ποια είναι η διαδικασία υλοποίησης για να είναι νόμιμο κάθε στάδιο;
• Ποια είναι τα έγγραφα και πως δίδονται αυτά;
• Ποια είναι τα στάδια και τα κρίσιμα σημεία καμπής στην όλη διαδικασία;
• Ποια θα είναι η απόφαση που πρέπει να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο για να είναι εντός των ορίων του νόμου και να μην μπορεί να προσβληθεί από κανένα, είτε από αμέλεια, είτε από κακόβουλη ενέργεια, είτε από διοικητικές/ νομοθετικές αλλαγές κτλ;
• Ποια θα είναι η πληρεξουσιότητα που δίδεται από το Δήμαρχο προς τον κο Σώρρα για την Δόμηση Χρηματοδότησης και την υλοποίηση έργων στο Δήμο, Υποχρεώσεις των μελών, Όροι και Περιορισμοί κτλ για να είναι η όλη διαδικασία καθ’ όλα νόμιμη και σε ισχύ;
• Πώς γίνεται και δεν μεταφέρεται οιονδήποτε βάρος προς το Δήμο/ Δημόσιο είτε για την Εγκατάσταση/ Κατασκευή, Λειτουργία και Συντήρηση για το διάστημα που βρίσκεται υπό την διαχείριση του κου Σώρα και του οργανισμού EI-END;
• Πως μπορούν να απομονωθούν και να αποφευχθούν όποια ΑΜΕΣΑ αλλά και ΕΜΜΕΣΑ βάρη κάθε μορφής;
• Ποια είναι τα οφέλη προς το Δήμο;
• Ποιος είναι υπεύθυνος στο να αποπληρώσει το αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης
• Ποια είναι τα οφέλη προς τους Δημότες;
• Πως μεταφέρεται τα έργα ως Δωρεά στο Δήμο/ Δημόσιο ;
• Ποια είναι τα ρίσκα του ΔΣ και του Δημάρχου εάν προχωρήσουν με την πρόταση;
• Τι είναι οι ενότητες των έργων που έχουν υπολογιστεί;
• Πως θα υλοποιηθούν;
• Ποιοι θα υλοποιήσουν τα έργα;
• Ποιοι θα έχουν δικαιώματα χρήσεις των έργων και πως γίνεται αυτό;
• Πως θα διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία όταν μεταφερθεί το έργο, ελεύθερο βαρών και με πλήρη κυριότητα και κατοχή στο Δήμο/ Δημόσιο;

Για να μπορέσετε να έχετε σωστές πληροφορίες και να μην λέγονται λάθος πράγματα, θα εισηγούμουν να συντονιστείτε μεταξύ σας σε ένα κοινό χώρο και να με καλέσετε να σας εξηγήσω. Έτσι μπορείτε να ενημερωθείτε σωστά, να λύσετε όποιες απορίες σας και να μπορέσετε με άνεση να πείτε τα σωστά χωρίς να κοπιάζετε.

Εάν δεν βρίσκεστε στην Αθήνα, μπορείτε να μαζευτείτε σε ομάδες σε σπίτια και μέσω SKYPE να συνδεθούμε και να κάνουμε το ίδιο.

Για ευκολία, μπορείτε να οργανωθείτε για τις ώρες και ημερομηνίες, δια μέσου της Βίκυς Σώζου ή της Αναστασίας Σώζου ή και απ’ ευθείας μαζί μου.

Επίσης, θα παρακαλούσα, όποιοι προχωρούν και είναι στη φάση του να παραδώσουν τα έγγραφα, θα πρέπει να ρωτάνε τι ακριβώς θα παραδώσουν γιατί υπάρχουν κατά καιρούς αλλαγές και πρέπει να δίνονται τα σωστά.

Ευχαριστώ

Βίκυ Χαραλάμπους

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 


 Μ.Λ. και Α.Β.: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!
Έχουμε δήμους που έχουν υπογράψει την πλήρη διαδικασία σε συμβόλαια για την εξασφάλιση κεφαλαίων από το Παγκόσμιο Ταμείο και αυτή η διαδικασία δεν μπορεί πλέον να εμποδιστεί. Σε καμιά περίπτωση δεν υποχρεούται ο δήμος να δεσμεύσει κανένα μέρος της περιουσίας του ούτε να καταβάλει κανένα έξοδο σε όλη την διάρκεια των επενδύσεων. Το αντίθετο. Ο επενδυτής φροντίζει με δικά του έξοδα να υλοποιήσει όλη την διαδικασία και τα έργα. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο κάθε δήμος είναι να φροντίσει να αιτηθεί για την συμμετοχή του στην ανάπτυξη. Ο Α. Σώρρας με δάνειο που εξασφάλισε στον εαυτό του, επενδύει στα έργα που θα υποδείξει ο δήμος στην περιοχή του προς όφελος των δημοτών του και των Ελλήνων γενικότερα χωρίς κανένα ρίσκο για τον δήμο. 
Μοναδική φροντίδα της επένδυσης είναι να ασφαλιστούν καταλλήλως τα έργα ώστε σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθεί κάθε ένα έργο χωριστά. Προκειμένου να ξεπληρωθεί προς το Ταμείο άτοκα το αρχικό κεφάλαιο του επενδυτή (Α. Σώρρα), ώστε να απελευθερωθεί η περιουσία του επενδυτή την οποία δέσμευσε το Ταμείο για να δώσει τα κεφάλαια ανάπτυξης στους δήμους Ελλάδος και Κύπρου.  Να είστε σίγουροι ότι μέσα από τους δήμους θα ανατείλει λαμπρή σελίδα για τον Ελληνισμό. 
Ακούστε την συνέντευξή τους στο ραδιόφωνο Λασιθίου (για τους δήμους, από το 3ο λεπτό και μετά):



***  Εμείς οι δημότες μπορούμε να παίξουμε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην διαδικασία αυτή: μπορούμε να στηρίξουμε και να εμπνεύσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίσθημα ευθύνης και θάρρους για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Από την άλλη πλευρά, ειδικά στην περίπτωση δημάρχων ή συμβούλων ελεγχόμενων από το σύστημα και επομένως επιφυλακτικών, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αγνοήσουν την συγκεκριμένη πρόταση, ή να προβάλλουν προσκόμματα, για το καλό των δημοτών που τους ανέδειξαν στο αξίωμά τους. Δεν έχουν δικαίωμα να εμποδίζουν με την αμφιβολία τους την απελευθέρωση των δημοτών τους από την οικονομική κρίση που πλήττει ειδικά τους χαμηλο-μεσαίους και τελικά να ρισκάρουν ακόμα και την ζωή κάποιων πολιτών. Εφόσον δεν ρισκάρουν το παραμικρό οι ίδιοι μ’ αυτήν την αίτηση τότε για ποιο λόγο να κωλυσιεργούν; Οι άνθρωποι της E.N.D. είναι στη διάθεσή τους όποτε το απαιτήσουν.
Ας τους θέσουμε λοιπόν προ των ευθυνών τους. Αν δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος της περίστασης, με γεναιότητα και αποφασιστικότητα, ας παραιτηθούν. Στην θέση τους δεν βρίσκονται για να αμφιβάλλουν και να καθυστερούν αλλά για να υλοποιούν την βούλησή μας.
δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων”  (Δημοσθένους, Ὀλυνθιακὸς Αʹ)
Για όλους εμάς έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η χώρα μας μπορεί να λάμψει μέσα από τα οικονομικά “ρόπαλα” του Αρτέμη Σώρρα και του οργανισμού Ε.Ν.D. και να τελειώσει μια για πάντα η οικονομική κρίση, η ανέχεια και η φτώχεια που μας έφεραν με τις μεθοδεύσεις τους οι τραπεζίτες με τα ντόπια πολιτικά τσιράκια τους.  
Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας αυτό το έργο μέσα από κάθε δήμο της χώρας. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο το καλύτερο για όλους.

Χ.Τ.
ΠΗΓΗ:  http://tsapos.wordpress.com

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

«Η Ελλάδα όμως θα απελευθερωθεί. Είναι δεδομένο!!!»

Έχει η Ελλάδα την μεγάλη ευκαιρία να ξεχρεώσει και να απεμπλακεί από τα δεσμά της Τρόικα, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των τραπεζιτών τοκογλύφων; Υπάρχουν δημοσιογράφοι που ξέρουν την πραγματικότητα; Γνωρίζουν την πορεία του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα πριν μπει η χώρα στην περιπέτεια της τελευταίας τετραετίας; Και τι είναι τελικά ο Αρτέμης Σώρρας; Για ποιο λόγο δεν τον αφήνουν τα μεγάλα κανάλια να μιλήσει στις εκπομπές τους; Για ποιο λόγο δεν τον συλλαμβάνουν οι αρχές αφού «κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό;»
«Η Ελλάδα όμως θα απελευθερωθεί. Είναι δεδομένο!!!»
Είναι στην τελική ο Αρτέμης Σώρρας ένας αποφασισμένος με νόμιμα μέσα πολίτης, που θέλει το καλό του Ελληνισμού ή είναι ένας απατεώνας; Πόσες φορές όλες αυτές οι απορίες δεν γεννήθηκαν στα μάτια των Ελλήνων του 2013 όταν άκουγαν πως «Λύση υπάρχει»;
Και όμως η Ομάδα των Ενεργοποιημένων Πολιτών του Αρτέμη Σώρρα, ποτέ δεν κρύφτηκε. Και όχι μόνο τα πρωτοκλασάτα στελέχη της «ΕΝD» (End National Debt –Τέλος Δημόσιου Χρέους) αλλά και οι εξουσιοδοτημένοι απλοί συμπολίτες μας, σε όλη την χώρα και τον κόσμο, όπου υπάρχει Ελληνισμός, που συστρατεύτηκαν δίπλα του, δεν κρύβονται. Διοργανώνουν ομιλίες παντού, απαντάνε σε όλες τις ερωτήσεις, δείχνουν όλα τα επίσημα έγγραφα, δικαστικά ελληνικού και αμερικανικού περιεχομένου. Φανερώνουν όλη την διαδικασία που έχουν στα χέρια τους από την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας ξεκίνησε την προσπάθεια, για να μπει ένα τέλος στη κατρακύλα του δημοσίου χρέους…προς τα πάνω! Την ίδια ώρα που η Ελλάδα διαπομπεύεται ως η «τεμπέλα» των Εθνών, Γερμανία, Γαλλία και λοιπές «κυρίες σε συμπεριφορά και βιομηχανία» χώρες δανείζονται με πολύ πιο φτηνό επιτόκιο και βγάζουν οικονομικές απολαβές ύψους 40 και 50 δισεκατομμυρίων από την κρίση στο Νότο και την παγκόσμια κοινότητα γενικότερα. Και όλες αυτές οι χώρες; Έχουν μεγαλύτερο έλλειμμα σε χρέος και ΑΕΠ από την Ελλάδα!!!
Στη Λάρισα συναντήσαμε τον Χρήστο Μπαλαντίνα. Έναν απλό συνάνθρωπό μας, εξουσιοδοτημένο για την πληροφόρηση της κοινωνίας για το θέμα «Αρτέμης Σώρρας», έναν ενεργό πολίτη πλήρως ενημερωμένο, που λειτουργεί σαν ένα ολόκληρο γραφείο τύπου, μετακινούμενο…! Τι εννοούμε; Ο Χρήστος έχει μαζί του όλα τα στοιχεία, σε ένα χαρτοφυλάκιο, με όλα τα επίσημα έγγραφα.
«Δεν είναι θέμα πίστης, το θέμα «Σώρρα». Είναι θέμα γνώσης. Ο Σωκράτης έλεγε: «Αν δεν έχεις γνώση, δεν έχεις δικαίωμα να έχεις άποψη». Ο Αρτέμης Σώρρας αντικαθιστά αυτό, που δεν κάνει μέχρι σήμερα ο θεσμός. Η εγγυοδοσία έχει δοθεί από τον ίδιο. Λείπει ο δικαιοδοσία, για να εισπραχθούν τα χρήματα. Για αυτό απευθύνεται εκτός από τους Βουλευτές, που «σφύριζαν» αδιάφορα ή τον πήγανε στα δικαστήρια και στους Δημάρχους της χώρας. Ο Αρτέμης Σώρρας κατηγορήθηκε και στο δικαστήριο της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο Άδωνις Γεωργιάδης που τον μήνυσε δεν εμφανίστηκε ποτέ με την δικηγόρο του. Παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία που είχαμε στην Πρόεδρο και την Εισαγγελία, μαζί με τον τραπεζίτη του Μόντρεαλ που κατατέθηκαν τα χρήματα στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον θεματοφύλακα που πέρασε τον έλεγχο από την Αμερικανική Κυβέρνηση. Τα 6 Ομόλογα των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που πηγάζουν από το συμβόλαιο των 2,8 τρις, γίνανε αποδεκτά από τους δικαστές, που για 5,5 ώρες μελέτησαν τα πάντα. Ο Αρτέμης Σώρρας με απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκε αθώος. Τα 600 δις είναι αληθινά και υπαρκτά κατατεθημένα στο όνομα των Ελλήνων!!! Και το θέμα πάει στον Άρειο Πάγο. Ο Αρτέμης Σώρρας έχει μηνύσει και τους 300 της Βουλής, τον Πρόεδρο της Βουλής, καθώς και τον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος και κακουργηματική απιστία. Γιατί δεν παίρνουν τα 600 δις να ξεχρεώσουν την Ελλάδα; Υπήρχε περίπτωση ένας πολίτης να μηνύει όλη την Βουλή και να μην συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω αν όντως είναι ψεύτης;» τονίζει ο Χρήστος Μπαλαντίνας και συνεχίζει: «Ο Πρόεδρος της Βουλής έχει απόφαση του Κοινοβουλίου και απαντά στον Σώρρα: «Δεν είμαστε αρμόδιοι για το θέμα σας. Το Υπουργείο Οικονομικών με τη σειρά του απαντά στο Σώρρα: «Στείλαμε το θέμα των 600 δις στους θεσμούς του κράτους για έλεγχο, δηλαδή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους καθώς και στην τράπεζα της Ελλάδος. Από τότε πέρασε ένας χρόνος και καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από τους θεσμούς, σχετικά με τον έλεγχο των 600 δις. Δεν είπαν όμως στον Σώρρα: "Λες ψέματα, διατάξτε την σύλληψή του!" Εάν είναι απατεώνας γιατί δεν τον συλλαμβάνουν; Προσβάλλεις το κράτος και τους θεσμούς, ότι «κλείνουν τα μάτια» σε μια τέτοια προσφορά και δεν θα δεχθείς συνέπειες» αναρωτιέται με νόημα ο ομιλών και μας δείχνει όλα τα επισημοποιημένα από το ελληνικό κράτος και την δικαιοσύνη έγγραφα (με αριθμό πρωτοκόλλου και όλα τα στοιχεία αναλυτικά).
«Είναι δεδομένο ότι θα απελευθερωθεί η Ελλάδα. Ο Αρτέμης Σώρρας ήρθε και έχει πάνω από 12 «όπλα» για να πολεμήσει το παγκόσμιο σύστημα και δεν είναι μόνος. Αυτό το παγκόσμιο σύστημα που εξαγοράζει κυβερνήσεις έχει απέναντί του πάνω από 15.000 συνεργάτες-επιστήμονες ελληνόψυχους και ελληνόφωνους, οι οποίοι εργάζονται για την απελευθέρωση του ελληνισμού και της κατ' επέκταση της ανθρωπότητας. Ο στόχος του συστήματος είναι ο Ελληνισμός γιατί από εδώ ξεκίνησαν όλα. Και ξαναρωτάω: Γιατί δεν τον συλλαμβάνει κανείς αν είναι απατεώνας και ψεύτικα τα χρήματα που έχει;
Βρισκόμαστε λοιπόν στο τρίτο «ρόπαλο»! Οι Δήμαρχοι ήδη δέχτηκαν. Είπανε το «ναι». Με μία συμφωνία. Με έναν όρο: Οι Δήμαρχοι κατεβάζουν κεφάλαια μέσω δωρεάς του Αρτέμη Σώρρα και ξεχρεώνουν όλα τα χρέη του Δήμου, όλα τα κόκκινα δάνεια των δημοτών καθώς και την δημιουργία έργων κοινοφελούς χαρακτήρα προς όφελος των δημοτών αλλά και ανταποδοτικών έργων ώστε ο Δήμος να μην ξαναχρειαστεί ποτέ χρήματα από επιδοτήσεις και κρατικούς φορείς. Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα μέσω του Αρτέμη Σώρρα να κατασκευάσει από νοσοκομεία, γηροκομεία, αθλητικές εγκαταστάσεις κτλ έως εργοστάσια συλλογής και τυποποιήσης των αγροτικών μας προιόντων μέχρι και μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο μόνος όρος του Αρτέμη Σώρρα είναι σε όλα αυτά τα έργα να εργάζονται Έλληνες. Άρα όλος ο Δήμος από την επόμενη μέρα θα έχει εργασία. Τα πράγματα είναι απλά. Η Απελευθέρωση μα με τον έναν, μα με τον άλλο τρόπο θα επιτευχθεί. Ο Αρτέμης Σώρρας ζητά 4.000.000 υπογραφές Ελλήνων και από την άλλη μέρα είμαστε ελεύθεροι και έχουμε όσα χρήματα θέλουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μαζευτούν οι υπογραφές» τονίζει ο Χρήστος Μπαλαντίνας και καλεί τον κόσμο να αφυπνιστεί, να ενημερωθεί και να ενεργοποιηθεί: "Με την υπογραφή μας απαιτούμε και υποχρεώνουμε τους θεσμούς να αποδεχτούν τα 600 δις και να γίνει επιτέλους ο Λογιστικός Έλεγχος όλων"!!!

Ο Αρτέμης Σώρρας είναι αυτόχθων Έλληνας. Με ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο. Κάτοικος μόνιμος στην Ελλάδα. Με καταγωγή από την Πάτρα. Έγινε γνωστός όταν έσκασε το σκάνδαλο με τις μετοχές της Τράπεζας Ανατολής, που η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Έχει καταθέσει για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας Ομολογίες (T-bills) του Αμερικάνικου Δημοσίου αξίας 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, άμεσα ρευστοποιημένα και τα οποία κατέχει και διαχειρίζεται απολύτως νόμιμα. Τα προσφέρει για να αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος. Έχει ενημερώσει με κάθε νόμιμη διαδικασία την Ελληνική Κυβέρνηση για την προσφορά του (100 χρόνια αποπληρωμή με αρχικό επιτόκιο 0,5% λόγω μνημονίου και στη συνέχεια άτοκο!). Το μόνο που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση είναι να αξιολογήσει την προσφορά και να υπογράψει την σύμβαση ή να την απορρίψει, στην περίπτωση όμως που θα είχε μια πιο συμφέρουσα προσφορά! Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ. Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση τον στείλανε στο Δικαστήριο όπου με απόφαση στις 28/6/2013 προεδρείο και εισαγγελία πιστοποίησαν την Γνησιότητα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αρ. πρωτ. 67650/13), αθώωσε τον Αρτέμη Σώρρα και έθεσαν την Δικαιοσύνη και τους 300+2 βουλευτές της χώρας, προ των ευθυνών τους.
Ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας δηλώνει δημόσια: «Αν ψεύδομαι, αν κοροιδεύω το κράτος και παίζω με την αγωνία του ελληνικού λαού… «ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ».

Ψήφισμα Ελλήνων

ΠΗΓΗ:  http://www.elassona-city.gr

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ 8 ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝD ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΣΕ ΧΡΥΣΟ 20 ΤΡΙΣ 400 ΔΙΣ

Γιάννης Καλογερόπουλος

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΛΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ ΟΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΔΩΡΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΕΝD ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ;;;

ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ .. 

1ον ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ ΩΣ ΓΝΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΩΣ ΚΛΑΠΗΣΕΣ η ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣΕΣ !!! ... 

2ον ... ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ... ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α !!!! .

3ον ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ !!!! ... 

4ον ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 2011 ΣΤΑ ... 670 ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ... ΔΗΛΑΔΗ 125 ΧΡΥΣΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ ΕΚΤΟΚΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ 7.25/
100 ΤΟΚΟ !!!! ....

5ον ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ .. Φ Ο Ρ Ο Ι ... ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ... 27.6 ΔΙΣ !!!!! ...  

ΑΠΟ ΤΟ 1933 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΑΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΟ 1932..... ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ 390 ΧΡΥΣΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΧΕΤΕ ΣΤΑ 515 ΧΡΥΣΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ 31-- 12--- 1932 ...... ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ 7.25 ΕΤΗΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 33 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ 2 ΤΡΙΣ 800 ΔΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ... 
ΓΙΑΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ... 600 ΔΙΣ ...ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ..!!!!!!!!!!!.... 
ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ .... ΤΙ ΕΚΑΙΓΕ ;;; ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!!!!!!!!!!!! 
ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΗ ΑΞΙΑ !!!
 ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ... ΚΑΖΑΚΗΔΕΣ ΓΙΑΛΤΟΥΡΙΔΗΔΕΣ ΡΗΝΟΥΣ ΓΙΑΒΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ,.!!!!!!!! ... ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ !!!!!!!!!!!!! 
ΗΛΙΘΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΓΚΟΝΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΜΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ !!!!!!!! 
ΟΙ 8 ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝD ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΣΕ ΧΡΥΣΟ 20 ΤΡΙΣ 400 ΔΙΣ !!!! ... 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ !!!!! ... 
ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΛΟΓΙΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΔΩΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ; !!!! 
ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ;;;;.... ΟΧΙ ... !!!! ΓΙΑΤΙ ;;;
ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΜΑ@@@@@ ΓΙΑ ΤΑ CDR ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΔΗΜΟΣΙΑ Ο ΣΩΡΡΑΣ ;;;; ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΤΕ ;;;; ... 
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ !!!!!!......
ΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ !!!!!!!!!!!..... 
ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,... ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ . ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ...ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ .. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ !!!! ... 
ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΡΕ ΓΙΑΛΤΟΥΡΙΔΗΔΕΣ !!!!... ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ :::... 
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!  
... ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ..... 
Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΟΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ !!!!! 
Ο ΣΩΡΡΑΣ ΖΗΤΑΕΙ : ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΑΛΤΩΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ !!!!
.......... ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ !!!!!!...... 
ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!! ...
ΚΑΘΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ....... ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!! 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!! ... 
ΔΗΛΑΔΗ .. Ε Μ Ε Ι Σ .. !!!!!!

ΠΗΓΗ:  http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/oi-8-metohes-poy-dwrise-o-swrras-stis-end-ehoyn-axia-se-hryso-20.html

ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EI-END: ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ;


Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Ο κύριος Καζάκης κατ' αρχήν δεν έχει παιδεία, ο άνθρωπος δεν είναι οικονομολόγος, δεν σπούδασε ποτέ το θέμα, αλλά πέραν αυτού, δεν ασχολήθηκε ποτέ με την οικονομία. Το μόνο το οποίο έχει είναι μια φιλοδοξία την οποία την έχουν τα 9,5 εκατομμύρια των Ελλήνων. Θέλω να μας πει ο κ. Καζάκης εάν σε κάποια ιδιαίτερη συνάντηση που είχε στα βόρεια προάστια, του υποσχόταν ο Αρτέμης Σώρρας αυτά που του ζήτησε ο κ. Καζάκης, θα μιλούσε έτσι για τον Αρτέμη Σώρρα σήμερα; Μέχρι εκεί... 

Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ

Να ειδοποιήσετε λοιπόν τον κ. Καζάκη, όταν εγκαταλείψει την στοά και όταν εγκαταλείψει τις τακτικές τις οποίες χρησιμοποιεί η στοά, όταν δηλαδή θα' ρθει στο επίπεδο του, δεν θα' λεγα Έλληνα γιατί είναι δύσκολο να το κάνει, τέλος πάντων, να κάνει την προσπάθεια να πλησιάσει τον Eλληνισμό, τότε θα μπορέσουμε ίσως να έχουμε κάποια συζήτηση. Μέχρι τότε επιστρέφουμε τις ύβρεις του. 

Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟ 

Εμείς ήρθαμε με αποδεικτικά στοιχεία μπροστά σε όλους τους Έλληνες και επειδή εμείς είμεθα από την Κρήτη, δεν θα βγαίναμε ποτέ μπροστά σε άλλο Κρητικό, να του λέγαμε, έχω αυτό και να μη το έχω. Είναι άλλη η τιμή στην Κρήτη αγαπητέ μου κ. Καζάκη. Δεν έχετε σχέση, δεν έχετε καμία σχέση. 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EI-END 

Εμείς ήρθαμε σας δείξαμε τις εγκρίσεις του Αμερικάνικου Δημοσίου, σας δείξαμε τα καταθετήρια, σας δείξαμε ομόλογα, σας δείξαμε τα πάντα και σας είπαμε και πως δουλεύει το σύστημα. Σας δώσαμε τα νομοθετήματα των Ηνωμένων Εθνών, τα νομοθετήματα της Αμερικανικής Γερουσίας και του Κογκρέσου. Σας είπαμε πως ακριβώς πως ο κάθε Δήμος έχει ένα ιδιαίτερο μερίδιο στο παγκόσμιο καταπίστευμα. 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΟΚΤΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟ ART FM RADIO ΚΥΠΡΟΥ 11/10/2013 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΜΑΔΑ : EI- END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

FEDERAL RESERVE: ΚΛΟΠΗ & ΑΠΑΤΗ


ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Θα σας δώσω μια γενική άποψη χωρίς να έχω την εσωτερική γνώση η οποία απαιτείται για να σας πω ξεκάθαρα τι γίνεται. Το ότι υπάρχει μία διαμάχη το αντιλαμβάνεστε και εσείς. Το ότι δεν έχει να κάνει με τις συνηθισμένες διαμάχες μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών και αυτό το αντιλαμβάνεστε. Το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότης να δηλώσει στάση πληρωμών η Αμερική, υπάρχει. Το ερώτημα που πραγματικά πρέπει να σας απασχολεί είναι τι θα γίνει με τη Federal Reserve. Αυτό είναι το ερώτημα!
Η Federal Reserve είναι κράτος εν κράτει στις ΗΠΑ και σε όλον τον πλανήτη. Αυτοί οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες της τραπέζης έχουν φτιάξει τα περιουσιακά τους στοιχεία με κλοπή και απάτη. Αυτή την κλοπή και την απάτη προσπαθεί τώρα το πολιτικό σύστημα να την διασαφηνίσει και να αναλάβουν οι υγιείς δυνάμεις πλέον τη διακυβέρνηση της Federal Reserve. Αυτή είναι όλη η διαδικασία, αυτή είναι όλη η διαμάχη, αυτός είναι και ο σκοπός του νόμου N.E.S.A.R.A. Επομένως αυτό που βλέπετε αυτή τη στιγμή είναι μια πραγματικά δύσκολη μάχη στην κορυφή, διότι η Νέα Τάξις Πραγμάτων (ΝΤΠ) στην πεντηκονταετία που είχε τον έλεγχο του παγκοσμίου καταπιστεύματος, κατέκλεψε το καταπίστευμα αυτό και έφτιαξε στρατούς, αστυνομίες, δυνάμεις ασφαλείας, μυστικές υπηρεσίες- και ό,τι μπορείς να φανταστείς - οι οποίες εξαρτώνται από αυτούς με σκοπό να επιβάλει τις δικές της αποφάσεις και να συνεχίσει αυτή την υποδούλωση του ανθρωπίνου γένους.

BLACK NOBILITY & ORDER OF THE GARTER

Το ανθρώπινο γένος όμως και ιδιαίτερα κάποιοι από τους αμερικανούς, οι οποίοι είχαν κατανοήσει όλο αυτό το πρόβλημα, έχουν φτιάξει μια πολύ ισχυρή ομάδα, και εδώ πάλι θέλω να επιστήσω την προσοχή σας. Μέσα σε αυτή την ισχυρή ομάδα υπάρχει ο όρος «οι Λευκοί Ιππότες». Οι Λευκοί Ιππότες καταρχήν ξεκίνησαν σε αντιδιαστολή με τους «Μαύρους Ιππότες». Αυτό στους κύκλους τους υψηλούς και προπαντός της παγκόσμιας κυβέρνησης ονομάζεται the Black Nobility. Το Black Nobility είναι ουσιαστικά μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι κυβερνούν τον πλανήτη και ανήκουν σε μια συγκεκριμένη στοά που ονομάζεται Order of the Garter. Garter σημαίνει καλτσοδέτα στην Αγγλική γλώσσα. Σε αυτή την στοά (Order of the Garter) υπάρχουν περίπου 395 άτομα, τα οποία θα λέγαμε είναι «οι απόφοιτοι» όλων των στοών, των υψηλών στοών, γιατί μην ξεχνάτε οι 33 βαθμοί του μασονικού δόγματος, δεν είναι μόνον 33, φτάνουν μέχρι 99. Μετά που τελειώνουν τα 99, από εκεί πλέον οι πολύ εκλεκτοί μπαίνουν σε αυτή την Order of Garter, δηλαδή της καλτσοδέτας και οι οποίοι ουσιαστικά έχουν την επικυριαρχία του ανθρωπίνου γένους. Αυτό ονομάζεται Black Nobility.

ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ & Η ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Σε αντιδιαστολή λοιπόν αυτού του Black Nobility δημιουργήθηκαν οι White Knights δηλαδή οι Λευκοί Ιππότες. Δεν είμεθα σίγουροι αν οι λευκοί ιππότες είναι όλοι«λευκοί». Καταλαβαίνετε ότι το σύστημα έχει πάρα πολλούς τρόπους να ελέγχει με το δυαδικό σύστημα (καλός/κακός, ολυμπιακός/παναθηναϊκός, κλπ) πάντα έχουν το πάνω χέρι. Επομένως εδώ γίνεται μία αντιπαράθεση και μπορεί και στις δύο πλευρές να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θεωρούνται προδότες για την ιδεολογία της δικής τους πλευράς. Δεν μπορώ να σας το ξεκαθαρίσω περισσότερο επειδή είναι πολύ μπλεγμένα τα πράγματα. Λοιπόν πρέπει να αντιληφθείτε ότι η μάχη γίνεται με πολλές υγιείς δυνάμεις και πολλές σκοτεινές δυνάμεις. Οι δύο αντιπαραθέσεις, οι δύο μερίδες δηλαδή, καμία από τις δύο δεν είναι καθαρές με την άλλη μεριά. Υπάρχει όμως και μια τρίτη πλευρά, η οποία είναι πραγματικά καθαρή. Δεν είναι τόσο καλά οργανωμένη όσο είναι οι άλλες δύο ομάδες. Εκπροσωπείται πάντως ο Ελληνισμός σε αυτή την τρίτη ομάδα σε πολύ υψηλό βαθμό και επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, κάποιες δυνάμεις έχουν ισχυροποιήσει τον Ελληνισμό με πολλά περιουσιακά στοιχεία, αντιλαμβάνεστε ποιες είναι οι επιθυμίες των οντοτήτων που επιβλέπουν. Δεν θέλω να το κάνω πιο συγκεκριμένο γιατί αντιλαμβάνεστε ότι μας ακούει ο μισός πλανήτης!
Κος ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ: Εν πάση περιπτώσει, αυτό που λέει ο πρόεδρος είναι α) ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση ( για το τι συμβαίνει στην Αμερική αυτή τη στιγμή) η οποία να μην είναι ανυπόστατη. β) Αυτό που δεν μας ακουμπά άμεσα, π.χ. ο νόμος N.E.S.A.R.A., καλό είναι να περιμένουμε πρώτα να εξελιχθεί και μετά να το συζητήσουμε.
ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Πάντως, αυτή είναι η αντιπαράθεση στην Αμερική. Το εάν η Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής θα παραμείνει στα χέρια των τραπεζιτών ή θα πάει στα χέρια του λαού! Αυτό δεν έχει αντίκτυπο στην πατρίδα μας επειδή είμαστε εδώ. Επειδή ο Σώρρας και η END είναι εδώ! Εάν η Federal Reserve παραμείνει στα χέρια των τραπεζιτών και η Ελλάδα στα χέρια του Σαμαρά, κλάψε μάνα μου!

ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΩΡΡΑ & Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Τα ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα έχουν πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση;

ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Κανένα πρόβλημα. Πρέπει να καταλάβετε κάτι. Η Federal Reserve ελέγχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πλανήτη. Το πρόβλημα είναι θέμα ιδιοκτησίας. Δηλαδή θα εξακολουθήσει να επιτρέπει ο Αμερικανικός λαός την ιδιοκτησία της Federal Reserve στα χέρια των τοκογλύφων ή θα την πάρει πίσω στα δικά του χέρια; Θυμάστε ότι 22 Δεκεμβρίου το 1913 δημιουργήθηκε η Federal Reserve για 100 μόνο χρόνια. Και πώς είναι αυτά τα 100 χρόνια; Τώρα θα αντιληφθείτε το 2% των παγκοσμίων καταπιστευμάτων. Έγινε λοιπόν συμφωνία ότι: η Federal Reserve θα παίρνει πίσω το 1% του κεφαλαίου της για 100 χρόνια μέχρις ότου πάρει όλο το κεφάλαιό της πίσω οπότε αποδεσμεύεται το αμερικανικό δημόσιο. Έχουν κάνει από το 2007 τουλάχιστον πέντε αιτήσεις προς την πολιτική ζωή της Αμερικής να ανανεώσει τη συμφωνία της Federal Reserve και έχουν απορριφτεί όλες! Το σχέδιο όμως είναι, επειδή τους δόθηκε αυτή η μεγάλη πρόσβαση σε τέτοια τεράστια κεφάλαια, έχουν δημιουργήσει τη CIA την NSA, τους στρατούς και άλλα και προσπαθούν να επιβάλουν δια της βίας αυτό που δεν μπορούν να πάρουν με δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτές είναι ουσιαστικά όλες οι ισορροπίες. Ανεξάρτητα από τον νόμο N.E.S.A.R.A., την Federal Reserve ή οτιδήποτε άλλο, ο Ελληνισμός πρέπει να επιπλεύσει και θα επιπλεύσει. Εμείς, το σύστημα που έχει κάνει ο Αρτέμης είναι τέτοιο που όποιος και να επιπλεύσει, ο Ελληνισμός είναι μπροστά! Καταλάβατε τι εννοώ; Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει στην κορυφή, εμείς έχουμε το σύστημα. Είμεθα λίγο πιο πάνω από τη μάχη που γίνεται τώρα στην Ουάσινγκτον.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΤΟ ΤΗΝ ΕΙ-ΕΝD & ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΝ END ΧΑΝΙΩΝ- 16/10/2013

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΜΑΔΑ: EI - END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

( http://www.youtube.com/watch?v=yepEAfouFWI&feature=youtu.be)

Τρομερή ανακάλυψη στην Κρήτη που απέκρυψαν: Η αρχαιότερη ένδειξη ναυσιπλοΐας στον κόσμο !

Την αρχαιότερη ένδειξη ναυσιπλοΐας στον κόσμο εντόπισαν στην Κρήτη αμερικανοί και έλληνες αρχαιολόγοι.
Στην περιοχή του Πλακιά στη νότια Κρήτη διεπιστημονική ομάδα υπό τη διεύθυνση του Τόμας Στάσερ της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και της Ελένης Παναγοπούλου της Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας εντόπισαν θέσεις της Παλαιολιθικής εποχής, οι κυριότερες των οποίων βρίσκονται στο φαράγγι του Πρέβελη και χρονολογούνται από το 130.000-700.000 πριν από σήμερα. Και δεδομένου ότι η Κρήτη ήταν και τότε νησί, αποτελούν την αρχαιότερη ένδειξη πρώιμης ναυσιπλοΐας, διεθνώς!

Τα εργαλεία που ήρθαν στο φως (χειροπελέκεις και τσεκούρια) παραπέμπουν κατά τους αρχαιολόγους στην Αχελαία πολιτισμική παράδοση, η οποία συνδέεται με τους Homo heidelbergensis και Homo erectus. Τα παλαιολιθικά αυτά εργαλεία μάλιστα βρέθηκαν σε συνάφεια με ανυψωμένες θαλάσσιες αναβαθμίδες, τις οποίες οι γεωλόγοι χρονολογούν τουλάχιστον στα 130.000 χρόνια.
Εκπληκτικά λοιπόν είναι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, αφού τεκμηριώνουν θαλάσσια ταξίδια στη Μεσόγειο δεκάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα απ’ ότι γνωρίζαμε ως τώρα ενώ ταυτόχρονα μεταβάλλουν και την εκτίμηση των γνωσιακών ικανοτήτων των πρώιμων μορφών του ανθρώπου. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα ότι ως σήμερα και παρά τη μακρόχρονη διερεύνηση της Κρητικής προϊστορίας, αδιαμφισβήτητα τεκμήρια κατοίκησης του νησιού πριν από τη Νεολιθική περίοδο (7.000-3000 π.Χ.) δεν είχαν εντοπισθεί. 
Η ανακάλυψη πάντως έγινε το 2008 και 2009 αλλά μόλις τώρα έγινε γνωστή. Κι' αυτό χάρις στην ένταξή της στις δέκα σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2010 από το αμερικανικό περιοδικό «Archaeology»,από όπου προφανώς ενημερώθηκε και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού. Το γεγονός επομένως αφήνει για μία ακόμη φορά ερωτηματικά για την λειτουργία των ξένων αρχαιολογικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και για το έλλειμμα ενημέρωσης των αρμόδιων ελληνικών αρχών για τη δράση τους και τα αποτελέσματα των ερευνών τους. 

Πηγή: http://koinosparanomastis.blogspot.gr

Νίκος Καζαντζάκης: Ολόκληρο το βιβλίο του "Ασκητική"

Καζαντζάκης: Ασκητική 

Πρόλογος

Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο· καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο· το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.
Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή· ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός· κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος.
Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή· κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.
Στα πρόσκαιρα ζωντανά σώματα τα δυο τούτα ρέματα παλεύουν:
α) ο ανήφορος, προς τη σύνθεση, προς τη ζωή, προς την αθανασία·
β) ο κατήφορος, προς την αποσύνθεση, προς την ύλη, προς το θάνατο.
Και τα δυο ρέματα πηγάζουν από τα έγκατα της αρχέγονης ουσίας. Στην αρχή η ζωή ξαφνιάζει· σαν παράνομη φαίνεται, σαν παρά φύση, σαν εφήμερη αντίδραση στις σκοτεινές αιώνιες πηγές· μα βαθύτερα νιώθουμε: η Ζωή είναι κι αυτή άναρχη, ακατάλυτη φόρα του Σύμπαντου.
Αλλιώς, πούθε η περανθρώπινη δύναμη που μας σφεντονίζει από το αγέννητο στο γεννητό και μας γκαρδιώνει· φυτά, ζώα, ανθρώπους· στον αγώνα; Και τα δυο αντίδρομα ρέματα είναι άγια.
Χρέος μας λοιπόν να συλλάβουμε τ΄ όραμα που χωράει κι εναρμονίζει τις δυο τεράστιες τούτες άναρχες, ακατάλυτες Ορμές· και με τ΄ όραμα τούτο να ρυθμίσουμε το στοχασμό μας και την πράξη.
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΠΡΩΤΟ ΧΡΕΟΣ

Ήσυχα, καθαρά, κοιτάζω τον κόσμο και λέω: Όλα τούτα που θωρώ, γρικώ, γεύουμαι, οσφραίνουμαι κι αγγίζω είναι πλάσματα του νου μου.
Ο ήλιος ανεβαίνει, κατεβαίνει μέσα στο κρανίο μου. Στο ένα μελίγγι μου ανατέλνει ο ήλιος, στο άλλο βασιλεύει ο ήλιος.
Τ΄ άστρα λάμπουν μέσα στο μυαλό μου, οι Ιδέες, οι άνθρωποι και τα ζώα βόσκουν μέσα στο λιγόχρονο κεφάλι μου, τραγούδια και κλάματα γιομώνουν τα στρουφιχτά κοχύλια των αυτιών μου και τρικυμίζουν μια στιγμή τον αγέρα·
σβήνει το μυαλό μου, κι όλα, ουρανός και γης, αφανίζουνται.
“Εγώ μονάχα υπάρχω!” φωνάζει ο νους.
“Μέσα στα κατώγια μου, οι πέντε μου ανυφάντρες δουλεύουν, υφαίνουν και ξυφαίνουν τον καιρό και τον τόπο, τη χαρά και τη θλίψη, την ύλη και το πνέμα.
“Όλα ρέουν τρογύρα μου σαν ποταμός, χορεύουν, στροβιλίζουνται, τα πρόσωπα κατρακυλούν σαν το νερό, το χάος μουγκρίζει.
“Μα εγώ, ο Νους, με υπομονή, με αντρεία, νηφάλιος μέσα στον ίλιγγο, ανηφορίζω. Για να μην τρεκλίσω να γκρεμιστώ, στερεώνω απάνω στον ίλιγγο σημάδια, ρίχνω γιοφύρια, ανοίγω δρόμους, οικοδομώ την άβυσσο.
“Αργά, με αγώνα, σαλεύω ανάμεσα στα φαινόμενα που γεννώ, τα ξεχωρίζω βολικά, τα σμίγω με νόμους και τα ζεύω στις βαριές πραχτικές μου ανάγκες.
“Βάνω τάξη στην αναρχία, δίνω πρόσωπο, το πρόσωπο μου, στο χάος.
“Δεν ξέρω αν πίσω από τα φαινόμενα ζει και σαλεύει μια μυστική, ανώτερη μου ουσία. Κι ούτε ρωτώ· δε με νοιάζει. Γεννοβολώ τα φαινόμενα, ζωγραφίζω με πλήθια χρώματα φανταχτερά, γιγάντιο ένα παραπέτασμα μπροστά από την άβυσσο. Μη λες: “Αναμέρισε το παραπέτασμα, να δω την εικόνα!” Το παραπέτασμα, αυτό είναι η εικόνα.
“Είναι ανθρώπινο έργο, πρόσκαιρο, παιδί δικό μου, το βασίλειο μου ετούτο. Μα είναι στέρεο, άλλο στέρεο δεν υπάρχει, και μέσα στην περιοχή του μονάχα μπορώ γόνιμα να σταθώ, να χαρώ και να δουλέψω. “Είμαι ο αργάτης της άβυσσος. Είμαι ο θεατής της άβυσσος. Είμαι η θεωρία κι η πράξη. Είμαι ο νόμος. Όξω από μένα τίποτα δεν υπάρχει.”
Χωρίς μάταιες ανταρσίες να δεις και να δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπινου νου, και μέσα στ΄ αυστηρά τούτα σύνορα αδιαμαρτύρητα, ακατάπαυτα να δουλεύεις· να ποιο είναι το πρώτο σου χρέος.
Με αντρεία, με σκληρότητα στερέωσε απάνω στο σαλευόμενο χάος το καταστρόγγυλο, το καταφώτιστο αλώνι του νου, ν΄ αλωνίσεις, να λιχνίσεις, σα νοικοκύρης, τα σύμπαντα.
Καθαρά να ξεχωρίσεις κι ηρωικά να δεχτείς τις πικρές γόνιμες τούτες, ανθρώπινες, σάρκα από τη σάρκα μας, αλήθειες:
α) Ο νους του ανθρώπου φαινόμενα μονάχα μπορεί να συλλάβει, ποτέ την ουσία·
β) κι όχι όλα τα φαινόμενα, παρά μονάχα τα φαινόμενα της ύλης·
γ) κι ακόμα στενώτερα: όχι καν τα φαινόμενα τούτα της ύλης, παρά μονάχα τους μεταξύ τους συνειρμούς·
δ) κι οι συνειρμοί τούτοι δεν είναι πραγματικοί, ανεξάρτητοι από τον άνθρωπο· είναι κι αυτοί γεννήματα του ανθρώπου·
ε) και δεν είναι οι μόνοι δυνατοί ανθρώπινοι· παρά μονάχα οι πιο βολικοί για τις πραχτικές και νοητικές του ανάγκες.
Μέσα στα σύνορα τούτα, ο νους είναι ο νόμιμος απόλυτος μονάρχης. Καμιά άλλη εξουσία στο βασίλειο του δεν υπάρχει.
Αναγνωρίζω τα σύνορα τούτα, τα δέχουμαι μ΄ εγκαρτέρηση, γενναιότητα κι αγάπη, κι αγωνίζουμαι μέσα στην περιοχή τους άνετα σα να ΄μουν ελεύτερος.
Υποτάζω την ύλη, την αναγκάζω να γίνει καλός αγωγός του μυαλού μου. Χαίρουμαι τα φυτά, τα ζώα, τους ανθρώπους, τους θεούς σαν παιδιά μου. Όλο το Σύμπαντο το νιώθω να σοφιλιάζει απάνω μου και να με ακολουθάει σα σώμα.
Σε άξαφνες φοβερές στιγμές αστράφτει μέσα μου: “Όλα τούτα είναι παιχνίδι σκληρό και μάταιο, δίχως αρχή, δίχως τέλος, δίχως νόημα”. Μα ξαναζεύουμαι, πάλι, γοργά στον τροχό της ανάγκης, κι όλο το Σύμπαντο ξαναρχινάει γύρα τρογύρα μου την περιστροφή του.
Πειθαρχία, να η ανώτατη αρετή. Έτσι μονάχα σοζυγιάζεται η δύναμη με την επιθυμία και καρπίζει η προσπάθεια του ανθρώπου.
Να πως με σαφήνεια και με σκληρότητα να καθορίζεις την παντοδυναμία του νου μέσα στα φαινόμενα και την ανικανότητα του νου πέρα από τα φαινόμενα· πρί να κινήσεις για τη λύτρωση. Αλλιώς δεν μπορείς να λυτρωθείς.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ

Δε δέχουμαι τα σύνορα, δε με χωρούν τα φαινόμενα, πνίγουμαι! Την αγωνία τούτη βαθιά, αιματερά να τη ζήσεις, είναι το δεύτερο χρέος.
Ο νους βολεύεται, έχει υπομονή, του αρέσει να παίζει· μα η καρδιά αγριεύει, δεν καταδέχεται αυτή να παίξει, πλαντάει και χιμάει να ξεσκίσει το δίχτυ της ανάγκης.
Να υποτάξω τη γης, το νερό, τον αγέρα, να νικήσω τον τόπο και τον καιρό, να νιώσω με ποιους νόμους αρμολογούνται κι έρχουνται και ξανάρχουνται οι αντικαθρεφτισμοί που ανεβαίνουν από την πυρωμένην έρημο του νου, τι αξίαν έχει;
Ένα μονάχα λαχταρίζω: Να συλλάβω τι κρύβεται πίσω από τα φαινόμενα, τι είναι το μυστήριο που με γεννάει και με σκοτώνει, κι αν πίσω από την ορατή ακατάπαυτη ροή του κόσμου κρύβεται μια αόρατη ασάλευτη παρουσία.
Αν ο νους δεν μπορεί, δεν είναι έργο του να επιχειρήσει πέρα από τα σύνορα την ηρωικήν απελπισμένην έξοδο, να ΄ταν να μπορούσε η καρδιά μου!
Πέρα! Πέρα! Πέρα! Πέρα από τον άνθρωπο ζητώ το αόρατο μαστίγι που τον βαράει και τόνε σπρώχνει στον αγώνα. Πέρα από τα ζώα ενεδρεύω να δω το πρόσωπο το αρχέγονο που μάχεται δημιουργώντας, συντρίβοντας, ξαναχύνοντας τις αρίφνητες μάσκες να τυπωθεί στο ρεούμενο κρέας. Πέρα από τα φυτά αγωνίζουμαι να ξεχωρίσω τα πρώτα παραπατήματα του Αόρατου μέσα στη λάσπη. Μια προσταγή μέσα μου:
Σκάψε! Τι βλέπεις;
Ανθρώπους και πουλιά, νερά και πέτρες!
Σκάψε ακόμα! Τι βλέπεις;
Ιδέες κι ονείρατα, αστραπές και φαντάσματα.
Σκάψε ακόμα! Τι βλέπεις;
Δε βλέπω τίποτα! Νύχτα βουβή, πηχτή σα θάνατος. Θα ΄ναι ο θάνατος.
Σκάψε ακόμα!
Αχ! Δεν μπορώ να διαπεράσω το σκοτεινό μεσότοιχο! Φωνές γρικώ και κλάματα, φτερά γρικώ στον άλλον όχτο!
Μην κλαις! Μην κλαις! Δεν είναι στον άλλον όχτο! Οι φωνές, τα κλάματα και τα φτερά είναι η καρδιά σου!
Πέρα από το νου, στον ιερό γκρεμό της καρδιάς, ακροποδίζω τρέμοντας. Το ένα μου πόδι αδράχνεται από το σίγουρο χώμα, το άλλο ψάχνει στα σκοτεινά απάνω από την άβυσσο.
Ψυχανεμίζουμαι πίσω απ΄ όλα τούτα τα φαινόμενα μια μαχόμενη ουσία. Θέλω να σμίξω μαζί της.
Ψυχανεμίζουμαι πως κι η μαχόμενη ουσία πολεμάει πίσω από τα φαινόμενα να σμίξει με την καρδιά μου. Μα το σώμα στέκεται ανάμεσα και μας χωρίζει. Ο νους στέκεται ανάμεσα και μας χωρίζει.
Ποιο είναι το χρέος μου; Να συντρίψω το σώμα, να χυθώ να σμίξω με τον Αόρατο. Να σωπάσει ο νους, ν΄ ακούσω τον Αόρατο να φωνάζει.
Περπατώ στ΄ αφρόχειλα της άβυσσος και τρέμω. Δυο φωνές μέσα μου παλεύουν.
O νους: “Γιατί να χανόμαστε κυνηγώντας το αδύνατο; Μέσα στον ιερό περίβολο των πέντε αιστήσεων χρέος μας ν΄ αναγνωρίσουμε τα σύνορα του ανθρώπου.”
Μα μια άλλη μέσα μου φωνή, ας την πούμε έχτη δύναμη, ως την πούμε καρδιά, αντιστέκεται και φωνάζει: “Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν΄ αρνιέσαι ό,τι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει!”
Ο νους: “Λαγαρό κι ανέλπιδο είναι το μάτι μου και θεάται τα πάντα. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι, μια παράσταση που δίνουν οι πέντε θεατρίνοι του κορμιού μου.
“Κοιτάζω με απληστία, με ανείπωτη περιέργεια, και δεν έχω την αφέλεια του χωριάτη να πιστέψω, και ν΄ ανέβω απάνω στη σκηνή επεμβαίνοντας στην αιματερή κωμωδία.
“Είμαι ο θαματοποιός φακίρης που ακίνητος, καθούμενος στο σταυροδρόμι των αιστήσεων, θεάται να γεννιέται και ν΄ αφανίζεται ο κόσμος, θεάται τα πλήθη να σαλεύουν και να φωνάζουν στα πολύχρωμα μονοπάτια της ματαιότητας.
“Καρδιά, απλοϊκή καρδιά, γαλήνεψε κι υποτάξου!”
Μα η καρδιά ανατινάζεται και φωνάζει: “Είμαι ο χωριάτης και πηδώ απάνω στη σκηνή κι επεμβαίνω στην πορεία του κόσμου!”
Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύουμαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι.
Ρωτώ, ξαναρωτώ χτυπώντας το χάος: Ποιος μας φυτεύει στη γης ετούτη χωρίς να μας ζητήσει την άδεια; Ποιος μας ξεριζώνει από τη γης ετούτη χωρίς να μας ζητήσει την άδεια;
Είμαι ένα πλάσμα εφήμερο, αδύναμο, καμωμένο από λάσπη κι ονείρατα. Μα μέσα μου νογώ να στροβιλίζουνται όλες οι δυνάμες του Σύμπαντου.
Θέλω μια στιγμή, προτού με συντρίψουν, ν΄ ανοίξω τα μάτια μου και να τις δω. Αλλο σκοπό δε δίνω στη ζωή μου.
Θέλω να βρω μια δικαιολογία για να ζήσω και να βαστάξω το φοβερό καθημερινό θέαμα της αρρώστιας, της ασκήμιας, της αδικίας και του θανάτου.
Ξεκίνησα από ένα σκοτεινό σημείο, τη Μήτρα· οδεύω σ΄ ένα άλλο σκοτεινό σημείο, το Μνήμα. Μια δύναμη με σφεντονάει μέσα από το σκοτεινό βάραθρο· μια άλλη δύναμη με συντραβάει ακατάλυτα στο σκοτεινό βάραθρο.
Δεν είμαι ο κατάδικος που τον πότισαν κρασί για να θολώσει το μυαλό του· με λαγαρά τα φρένα, νηφάλιος, δρασκελώ το ανάμεσα στους δυο γκρεμούς μονοπάτι.
Και μάχουμαι πως να γνέψω στους συντρόφους, προτού πεθάνω. Να τους δώσω το χέρι μου, να προφτάσω να συλλαβίσω και να τους ρίξω έναν ακέραιο λόγο. Να τους πω τι φαντάζουμαι πως είναι τούτη η πορεία· και κατά που ψυχανεμίζουμαι πως πάμε. Και πως ανάγκη να ρυθμίσουμε όλοι μαζί το περπάτημα και την καρδιά μας.
Ένα σύνθημα, σα συνωμότες, ένα λόγο απλό να προφτάσω να πω στους συντρόφους!
Ναι, σκοπός της Γης δεν είναι η ζωή, δεν είναι ο άνθρωπος. έζησε χωρίς αυτά, θα ζήσει χωρίς αυτά. Είναι σπίθες εφήμερες της βίαιης περιστροφής της.
Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε εμείς, όσο βαστάει ακόμα η θερμοκρασία τούτη της Γης, όσο δεν έρχουνται σεισμοί, κατακλυσμοί, πάγοι, κομήτες να μας εξαφανίσουν, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον αγώνα!
Τούτη η αγωνία είναι το δεύτερο χρέος.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



- μια Κίνηση από τα σπλάχνα του λαού για τον λαό, για όποιον αναζητά άμεσο και πρακτικό τρόπο αντίστασης και θέλει να δράσει υπέρ του κοινού συμφέροντος.
- Συμπεράναμε πως οι περισσότεροι από όσους μας στηρίζουν, το κάνουν από το υστέρημα τους ενώ ελάχιστοι μας δίνουν από το πλεόνασμά τους.  Όσο πιο «πλούσιοι» στην τσέπη, τόσο πιο «φτωχοί» στην συνεισφορά. 
 ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
19/10/2013
1.            Η Αλεξανδρούπολη  παράδειγμα για όλη την κατεχόμενη  Ελλάδα
Πριν περίπου δύο χρόνια, μιλώντας σε εκδήλωση για την κρίση και το ρόλο του λαού μας, ως αντιστασιακού φορέα στην καταστροφή, τέθηκε στο τέλος της συζήτησης,  το εξής (προβοκατόρικο) ερώτημα από πρώην «ιδιαίτερο βουλευτού»: Και τι μπορούμε να κάνουμε; Απαντώντας στο «φίλο» αναφέραμε ότι δίπλα του υπάρχουν οικογένειες, ηλικιωμένοι, άνεργοι, παιδιά που πεινούν.  Ας αρχίσουμε λοιπόν από αυτούς έχοντας υπόψη ότι η πρώτη επαναστατική πράξη των Ελλήνων, από το 1821, μέχρι την κατοχή της περιόδου 1941-1944, ήταν να βοηθήσουν τους λοιμοκτονούντες συνανθρώπους τους.
Η συνέχεια ήταν αποκαλυπτική για όλους μας: Ο «φίλος» εξαφανίστηκε την ίδια στιγμή, αλλά δεκάδες άλλοι και άλλες εμφανίστηκαν για να στηρίξουν την πρώτη επαναστατική πράξη που μπορεί να κάνει ο Ελληνας και η Ελληνίδα σήμερα.
Την επαύριον συγκεντρώθηκαν οι πρώτες εισφορές με τις οποίες αγοράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τις πρώτες είκοσι οικογένειες (σήμερα είναι πάνω από εκατό), ενώ αρκετοί προθυμοποιήθηκαν να τα προμηθευτούν οι ίδιοι και να μας φέρουν στα σημεία συγκέντρωσης. Με μια λιτή ανακοίνωση που έβαζε το ζήτημα στο προσκήνιο της αλληλεγγύης και της πράξης, καλούσαμε τους συμπατριώτες μας να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας μας:
«Αντίσταση μέσα από την Αλληλεγγύη  Καθώς η κρίση που βιώνουμε σήμερα στην Πατρίδα μας δεν φαίνεται να κοπάζει- τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον- αποφασίσαμε να μην παραμείνουμε θεατές της ανέχειας και της εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας. Συνεχίζοντας την μακροχρόνια παράδοση της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του, δημιουργήσαμε την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με κίνητρο την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και, κατ΄ επέκτασιν, προς την Πατρίδα μας. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως συμβάλλοντας στην όλην προσπάθεια. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει εθελοντικά ανάλογα με τις δυνατότητές του και γνωρίζοντας πως δεν θα έχει την παραμικρή ανταμοιβή, πέραν της ηθικής ικανοποιήσεως. Μέσω του κοινωνικού μας δικτύου θα συγκεντρώνονται: ρουχισμός, υποδήματα, τρόφιμα, παιχνίδια, συσκευές, έπιπλα, βιβλία, κουβέρτες, φάρμακα κλπ είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Ξεκινάμε με σύνθημά μας «κανείς να μην πεινάσει, κανείς να μην κρυώσει» και με την προοπτική να γιγαντώσουμε το κίνημα, το οποίο αποτελεί και μια απάντηση- πρόταση σε όσους ψάχνουν άμεσο και πρακτικό τρόπο αντίστασης και θέλουν να δράσουν υπέρ του κοινού συμφέροντος. Μία κίνηση από εμάς για εμάς, από το λαό για το λαό. Από σπίτι σε σπίτι και από γειτονιά σε γειτονιά. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι που κατοικούν στην πόλη μας έχουν δικαίωμα βοηθείας και πρέπει να τους την δώσουμε ΕΜΕΙΣ. Από κανένα και καμιά δεν περιμένουμε να μας σώσει, παρά ο ίδιος μας ο Λαός. Δεν ενεργούμε ανταγωνιστικά ούτε και «καπελώνουμε» καμιά κίνηση, είτε εκκλησιαστική, είτε δημοτική, είτε άλλων πολιτών, αλλά δρούμε επικουρικά και παράλληλα με αυτές. Με την ευχή πως θα βρούμε ανταπόκριση και συστράτευση σε αυτό το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε περιμένουμε την βοήθεια όλων σας».
2. Η εξέλιξη
Στο πέρασμα των ωρών και των ημερών η Κίνηση, συν Θεώ, απλώθηκε παντού. Σύντομα εκτός από την υλική τροφή, δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε και πνευματικό άρτο. Φίλοι από κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και τους εξωτερικού, μας στέλνουν την προσφορά τους σε τρόφιμα αλλά και σε εικόνες, βιβλία και κάθε τι που μπορεί να στηρίξει έναν άνθρωπο. Είναι χαρακτηριστικό αλλά όχι και το μόνο το παράδειγμα συνανθρώπου μας που πήρε βοήθεια από εμάς τους τελευταίους μήνες της ζωής του, ενώ η αδελφή του μας μετέφερε τους χαιρετισμούς του από την επιθανάτια κλίνη του!  Είναι πολλά τα περιστατικά ανθρώπων που πέρα από τη βοήθεια, ήθελαν και συζήτηση και στήριξη πνευματική. Και αναφερόμαστε σε οικογένειες με ορφανά παιδιά,  πολύτεκνες, με άνεργους γονείς, σπίτια χωρίς ρεύμα και  χωρίς θέρμανση, με τρύπιες στέγες,  ανθρώπους χωρίς παπούτσια και ρούχα και  παιδιά χωρίς φαγητό.  Αποφασίσαμε να παρέμβουμε ακόμη πιο ενεργά στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, που φοβισμένη και τρομοκρατημένη, από μέτρα, μνημόνια και άλλα «καλά» του πολιτικού προσωπικού, μένει απαθής.  Οργανώσαμε εκδηλώσεις που έμειναν στην ιστορία για τη συμμετοχή και το πάθος για κάτι διαφορετικό στις ζωές μας.  Εκεί, στις εκδηλώσεις  που οργανώσαμε,  έγινε διανομή των παρακάτω σκέψεων της Κίνησης, ως συνέχεια και εξέλιξή της για την περαιτέρω γνωριμία και στήριξη από το λαό:
 Ποιοι είμαστε;   Eνεργοί πολίτες της Αλεξανδρούπολης, προερχόμενοι από την (πρώην) μεσαία τάξη – ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι λειτουργοί, συνταξιούχοι, στρατιωτικοί, νομικοί, ιατροί, υπάλληλοι στον λεγόμενο ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, κ.ά. – οι οποίοι αποφασίσαμε, να λειτουργούμε οργανωμένα, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να βοηθήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης εξ΄ αιτίας της κρίσης που περνάει η πατρίδα μας.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

H «δίκαιη κούπα» του Πυθαγόρα!

Η «κούπα του Πυθαγόρα» ή η «δίκαιη κούπα» είναι είναι μια ανακάλυψη του Πυθαγόρα για να πίνει με μέτρο το κρασί του αλλά και για να σερβίρει τους μαθητές του, υπερτονίζοντας την έννοια του μέτρου και των ορίων. Η ιδέα του Πυθαγόρα ήταν απλή: Έπρεπε να περιοριστεί η απληστία στο ποτό! Πώς θα γινόταν αυτό; Το πήλινο ποτήρι αδειάζει κατά έναν «μαγικό» τρόπο όταν εκείνος που το κρατάει αποδειχτεί… πλεονέκτης και το γεμίσει περισσότερο απ’ όσο πρέπει.
perierga.gr - Η "δίκαιη κούπα" του Πυθαγόρα!
Στην κούπα υπάρχει χαραγμένο ένα όριο, μια γραμμή. Αν το υγρό που περιέχει δεν υπερβεί τη γραμμή αυτή, ο πότης απολαμβάνει το κρασί του. Εάν, όμως, ξεπεράσει τη γραμμή του ορίου, τότε η κούπα αδειάχει και το κρασί χύνεται από τη βάση. Αδειάζει όλη η κούπα, όχι μόνο η επιπλέον ποσότητα. Πως όμως γίνεται αυτό; Στο κέντρο της κούπας βρίσκεται μια στήλη τοποθετημένη ακριβώς πάνω από έναν σωλήνα που οδηγεί στο κάτω μέρος της. Ενώ η κούπα γεμίζει, η στάθμη του κρασιού ανεβαίνει και στο εσωτερικό της κεντρικής στήλης, ακολουθώντας το νόμο του Pascal για τα συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο η στάθμη του κρασιού δεν ξεπερνά τη γραμμή που είναι χαραγμένη στο εσωτερικό της κούπας «δεν τρέχει τίποτα».
perierga.gr - Η "δίκαιη κούπα" του Πυθαγόρα!
Μόλις όμως το υγρό υπερβεί τη γραμμή-όριο τότε αρχίζει να ρέει μέσω του εσωτερικού σωλήνα από τη βάση της κούπας. Τα μόρια του υγρού παρασύρουν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα, ωε δια μαγείας, η κούπα να αδειάζει παντελώς!
Αυτό, πέρα από μια απλή εφαρμογή της υδραυλικής, αποτελεί και έναν τρόπο διδαχής: Όταν το όριο ξεπερνιέται (ύβρις) δεν χάνονται μόνον όσα έχουν ξεπεράσει το όριο αλλά και όλα τα προηγούμενα που είχαν αποκτηθεί (νέμεσις). Το άριστο οφείλουμε να το απολαμβάνουμε με μέτρο, σαν τον οίνο που ήδη έχουμε στην κούπα μας, αντλώντας τη μέγιστη ωφέλεια χωρίς να επιζητούμε παραπάνω! Εκπληκτικό!




Δείτε πώς ακριβώς λειτουργεί:



Πηγή: http://perierga.gr

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ & ΤΟΥ Α.ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝD XANIΩΝ 16-10-13 (ΗΧΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΕΡΙ ΠΙΘΑΝΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΠΡΟΣ. ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αρτέμης Σώρρας 
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΤΕΛΕΣΑΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΑ ΑΝΟΗΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΣΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΣΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝΤΟΣ 1 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 2 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Η ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 ΑΡΙΘΜΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ 4 ΑΦΜ [ ΤΟ ΑΦΜ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΦΜ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ] 5 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΦΑΧ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΗΛ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛ ΜΑΣ ΦΑΧ ΜΑΗΛ ΑΝΑΡΤΗΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΥΖΟΥΝ ΤΙΣ [[ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ]] ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΦΥΠΝΗΣΤΗΚΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ, ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ: Β' ΜΕΡΟΣ: ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ,ΤΩΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ & ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ

Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΥΝΝΑΚΙ
   Στο Βιβλίο της Γενέσεως αναφέρεται ότι ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν από το δέντρο της γνώσης του καλού και του πονηρού όταν ο Διάβολος και Σατανάς τους αποκάλυψε ότι έτσι θα γίνουν σαν θεοί (κεφάλαιον 3, στίχοι 4-5): «Δεν θα πεθάνετε. Ξέρει όμως ο Θεός ότι την ημέρα που θα φάτε απ’ αυτό, θα ανοιχτούν τα μάτια σας και θα γίνετε σαν θεοί και θα γνωρίζετε το καλό και το πονηρό». `Οταν ο Διάβολος και Σατανάς αποκάλυψε το μυστικό στον Αδάμ και την Εύα, ο Γιαχβέ του είπε (Γένεσις, κεφάλαιον 3, στίχος 15): «`Εχθρα θα βάλω ανάμεσα σε σένα και στη γυναίκα και ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της». Εδώ η Παλαιά Διαθήκη βεβαιώνει ότι ο Διάβολος και Σατανάς θα έχει απογόνους πάνω στη γη και άρα ότι υπάρχουν ερπετοειδείς πάνω στη γη, καθώς ο Διάβολος και Σατανάς ως ερπετοειδής δεν μπορεί να έχει παρά ερπετοειδείς απογόνους.
   `Οσον αφορά την ύπαρξη ερπετοειδών πάνω στη γη, ο Δίων Χρυσόστομος αναφέρει ότι όταν ο Μέγας Αλέξανδρος συναντήθηκε με τον Διογένη, εκείνος του είπε (Διάλογος Αλεξάνδρου και Διογένους, 23): «Στη Θήβα λένε πως οι άνθρωποι που ονομάζονται Σπαρτοί έχουν σημάδι της καταγωγής τους κάποια λόγχη στο σώμα. Κι όποιος δεν το έχει αυτό το σημάδι, δεν θεωρείται ότι ανήκει στους Σπαρτούς». Οι Σπαρτοί προέρχονταν από τη σπορά του δράκου που σκότωσε ο Κάδμος και το σημάδι που είχαν στο σώμα τους, το οποίο έμοιαζε με λόγχη, δεν μπορούσε παρά να βρισκόταν στα μάτια, καθώς με λόγχη μοιάζει η κόρη των ματιών των ερπετών.
   Η μεγέθυνση των ματιών των ηγετών του πλανήτη (βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών) και όχι μόνο, δείχνει ότι η κόρη των ματιών τους είναι όπως η κόρη των ματιών των ερπετών, όταν χρησιμοποιούν έντονα το ερπετικό μέρος του εγκεφάλου τους, ενώ οι γενεαλογίες τους δείχνουν ότι όλοι τους είναι συγγενείς μεταξύ τους και ότι κατάγονται από τη γενιά του Καρλομάγνου και των Μεροβιγγείων.
   `Οσον αφορά τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, όλοι οι βασιλείς της Αγγλίας από τον Χένρυ τον 1ο (Henry 1) (1068-1135) και τον Γουίλιαμ τον 2ο (William 2) (1060-1100) κατάγονται από τον Καρλομάγνο. `Ολοι οι βασιλιάδες της Σκωτίας από τον Ρόμπερτ τον 1ο (Robert 1) κατάγονται από τον Καρλομάγνο. `Ολοι οι βασιλείς της Γαλλίας εκτός από τον Ρόμπερτ τον 1ο (Robert 1) (866-923) και τον `Οντο (Odo) (860-898) κατάγονται από τον Καρλομάγνο. `Ολοι οι βασιλείς της Ισπανίας από τον Φίλιπ τον 5ο (Philip 5) (1683-1743) κατάγονται από τον βασιλιά της Γαλλίας Λούις τον 14ο (Louis 14) (1638-1715). Ο βασιλιάς του Βελγίου Λέοπολντ ο 2ος (Leopold 2) (1835-1909) κατάγεται από τον βασιλιά της Ισπανίας Τσαρλς τον 3ο (Charles 3) (1716-1788), ενώ οι βασιλιάδες του Βελγίου Λέοπολντ ο 3ος (Leopold 3) (1901-1983), `Αλμπερτ ο 2ος (Albert 2) (1934) και Μπάντουιν (Baudouin) (1930-1993) κατάγονται από τον βασιλιά της Πορτογαλίας Μιγκέλ (Miguel) (1802-1866). `Ολοι οι βασιλείς της Ελλάδος από τον Τζωρτζ τον 1ο (George 1) (1845-1913) κατάγονται από τον βασιλιά της Αγγλίας Τζωρτζ τον 2ο (George 2) (1683-1760). `Ολοι οι βασιλείς της Ολλανδίας κατάγονται από τον βασιλιά της Αγγλίας Τζωρτζ τον 2ο (George 2) (1683-1760).
   Ας σημειωθεί ότι η βασίλισσα της Αγγλίας Ελίζαμπεθ η 2η (Elizabeth 2) κατάγεται από τον κυβερνήτη της Τρανσυλβάνιας Βλαντ Ντράκουλ (Vlad Dracul), τον πατέρα του ηγεμόνα της Βλαχίας Βλαντ Τσέπες (Vlad Tzepes). Η γραμμή αίματος από τον κυβερνήτη της Τρανσυλβάνιας Βλαντ Ντράκουλ (Vlad Dracul), τον πατέρα του ηγεμόνα της Βλαχίας Βλαντ Τσέπες (Vlad Tzepes), μέχρι τη βασίλισσα της Αγγλίας Ελίζαμπεθ τη 2η (Elizabeth 2) έχει ως εξής: Vlad Dracul, Governor of Transylvania = Vlad = Radu = Mircea = Stanca = Zamphiria = Adam Racz = Peter Racz = Christina Racz = Catherine = Agnes = Gregor = Agnes (1788-1856) = Claudine (1812-1841) = Francis (1837-1900) = Mary (1867-1953) = George 6, King of England (1895-1952) = Elizabeth 2, Queen of England (1926). Ο ηγεμόνας της Βλαχίας Βλαντ Τσέπες (1431-1475), γνωστός και ως Ντράκουλα (λεγόταν Ντράκουλα (Dracula) ως υιός του Βλαντ Ντράκουλ (Vlad Dracul), δηλαδή του «Βλαντ του Δράκου»), ονομάστηκε tzepes, που σημαίνει παλουκωτής, γιατί συνήθιζε να σκοτώνει τους αιχμαλώτους του με ανασκολοπισμό. Σύμφωνα με τα αρχεία της Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια μίας μάχης με τους Οθωμανούς, παλούκωσε χιλιάδες άνδρες, τρώγοντας στη συνέχεια αρκετά από τα θύματά του! Το γεγονός ότι παλούκωσε χιλιάδες άνδρες, τρώγοντας στη συνέχεια αρκετά από τα θύματά του, έχει να κάνει με το ότι τα ερπετοειδή υβρίδια αναλίσκουν ανθρώπινες ορμόνες, σάρκα και αίμα προς διατήρηση της ανθρώπινης μορφής όταν η γενετική τους δομή φορτίζεται προς την ερπετοειδή πλευρά.

   `Οσον αφορά τους Προέδρους των ΗΠΑ, ο 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τόμας Τζέφερσον (Thomas Jefferson), ο 29ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Γουόρεν Γκαμάλιελ Χάρντινγκ (Warren Gamaliel Harding) (1865-1923), ο 37ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον (Richard Nixon) (1913-1994), ο 39ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ (Jimmy Carter) (1924) και ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) (1961) κατάγονται από τον βασιλιά της Αγλλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) (1133-1189). Ο 31ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Χέρμπερτ Χούβερ (Herbert Hoover) (1874-1964) κατάγεται από τον βασιλιά της Αγγλίας Τζων (John) (1167-1216). Ο 1ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Ουάσινγκτον (George Washington) (1732-1799) και ο 7ος Πρόεδρος των ΗΠΑ `Αντριου Τζάκσον (Andrew Jackson) κατάγονται από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 1ο (Edward 1) (1239-1307). Ο 5ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέημς Μονρόε (James Monroe) (1758-1831), ο 6ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζων `Ανταμς (John Adams) (1767-1848), ο 19ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ράδερφορντ Χάιες (Rutherford Hayes) (1822-1893), ο 26ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Θέοντορ Ρούσβελτ (Theodore Roosevelt) (1858-1919), ο 27ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Γουίλιαμ Χόουαρντ Ταφτ (William Howard Taft) (1857-1930), ο 28ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τόμας Ουίλσον (Thomas Wilson) (1856-1924), ο 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ (Franklin Roosevelt) (1882-1945), ο 36ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Λύντον Τζόνσον (Lundon Johnson) (1908-1973), ο 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους (George Bush) (1924) και ο 43ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους (George Bush) (1946) κατάγονται από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) (1312-1377). Ο 33ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν (Harry Truman) (1884-1972) κατάγεται από τον βασιλιά της Σκωτίας Ρόμπερτ τον 3ο (Robert 3). Ο 38ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ (Gerald Ford) (1913-2006) κατάγεται από τον βασιλιά της Ιερουσαλήμ Ζαν ντε Μπριέν (Jean de Brienne) (1168-1237).
   Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) μέχρι τον 3ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τόμας Τζέφερσον (Thomas Jefferson) έχει ως εξής: Henry 2, King of England (1133-1189) = William Longespee (1176-1226) = Stephen Longespee = Emmeline de Longespee = Juliana FitzMaurice = Margaret de Clare = Margaret Badlesmere = Robert de Tibetot = Elizabeth de Tibetot = Margery de Spencer = Margaret Wentworth = Margaret Hopton = Audrey Booth = Robert Lytton = Anne Lytton = Anne Borlase = William Isham = Henry Isham = Mary Isham = Isham Randolph = Jane Randolph = Thomas Jefferson, 3th President of the USA.
   Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) μέχρι τον 29ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Γουόρεν Γκαμάλιελ Χάρντινγκ (Warren Gamaliel Harding) έχει ως εξής: Henry 2, King of England (1133-1189) = William Longespee (1176-1226) = Ida Longespee = Beatrice = Matilda FitzThomas = Ada = Maud = Maud Trussell = Maud Hastings = Humphrey Stafford (1384-1419) = Humphrey Stafford (1400-1450) = Humphrey Stafford (1426-1486) = Humphrey Stafford = Humphrey Stafford = Eleanor Stafford = Stafford Barlow = Audrey Barlow = Ann Almy = Philippa Greene = Caleb Carr (1679-1750) = Patience Carr (1705-1742) = Sarah Slocum = Phoebe Tripp (1767-1844) = George Tryon Harding (1790-1860) = Charles Alexander Harding (1820-1878) = George Tryon Harding (1844-1928) = Warren Gamaliel Harding, 29th President of the USA (1865-1923).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...