ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

EI-E.N.D. - CITY OF LONDON: ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ & ΔΟΚΤΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟ ART FM RADIO ΚΥΠΡΟΥ 25/10/2013

κ. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ: Θέλω να δώσω μια υπόθεση εργασίας ούτως ώστε να σκεφτούν όλοι οι συνέλληνες Κύπριοι που μας ακούν. Στην Κύπρο δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε αυτό που κάναμε για την Ελλάδα μέσω των Δήμων, γιατί οι δήμοι στην Κύπρο δεν είναι Καλλικρατικοί, δεν έχουν την ίδια οντότητα όσον αφορά τουλάχιστον στα Ενωμένα Έθνη με τους δήμους της Ελλάδος. Κάνω ένα σκεπτικό, το θέτω προς επεξεργασία, προς διάλογο στουςΈλληνες της Κύπρου. Εάν όλοι οι Κύπριοι Έλληνες που μας ακούν, που μας παρακολουθούν, που ποθούν την ελευθερία της Κύπρου, έπιαναν τους δημοτικούς συμβούλους, τους ενημέρωναν, έπιαναν τους αντιδημάρχους και τους δημάρχους και τους υπενθύμιζαν ότι 48,9 δισεκατομμύρια περιμένουν την Κυπριακή κυβέρνηση να τα εκταμιεύσει. Οι άνθρωποι αυτοί των δήμων, οι εκλεγμένοι μην ξεχνάμε ότι έχουν άμεση συναναστροφή, συχνωτίζονται με τους υπουργούς, με τους υφυπουργούς. Πολλοί εξ αυτών ανήκουν και στους ίδιους κομματικούς μηχανισμούς. Εάν αυτοί ενημέρωναν τα δημοτικά συμβούλια, τους αντιδημάρχους και εκείνοι με τη σειρά τους γινόντουσαν κοινωνοί αυτής της προσπάθειας, καταλαβαίνετε ότι θα ήταν εύκολο οι δήμαρχοι να πείσουν τους βουλευτές τους, να πείσουν τους υπουργούς τους να το κάνουν θέμα στην κυπριακή βουλή, να το κάνουν θέμα γιατί να υφίσταται η μεγαλόνησος όλο αυτό το μαρτύριο τη στιγμή που έχει άνετα 48,9 δις ούτως ώστε να λύσει το οποιοδήποτε οικονομικό της πρόβλημα.

CYPRUS MOTHERLAND LAND BANK

κ. ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ: Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το θέμα των περιουσιών και το ξεπούλημά τους στα κατεχόμενα σε χέρια Τούρκων…
ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ: Και για αυτό το πρόβλημα ευθύνεται η κυβέρνηση της Κύπρου. Εμείς έχουμε ιδρύσει ένα ταμείο μόνο και μόνο για αυτόν το λόγο. Θα μπορούσε λοιπόν, εάν δεχόταν, η Κυπριακή κυβέρνηση να συνεργαστεί και οποιοσδήποτε Ελληνοκύπριος χρειαζόταν χρήματα να τα πάρει από το ταμείο που έχουμε ιδρύσει, να διεκπεραιώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις και όποτε ήθελε ή είχε τη δυνατότητα να επιστρέφεται ξανά σε αυτόν η περιουσία του χωρίς καν να περνά σε Τούρκικα χέρια.
ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Θυμάστε ότι για αυτό το λόγο έχει γίνει μήνυσις εναντίον μας από τον αξιότιμο κύριο Λουκαϊδη επειδή προ έτους ειδοποιήσαμε όλους τους Κυπρίους πολίτες ότι γίνεται η διεργασία για την πώληση των περιουσιών. Το ενθυμείστε πολύ καλά. Αυτοί που αντέδρασαν λοιπόν με μηνύσεις όταν προειδοποιήσαμε για το ξεπούλημα των περιουσιών στα κατεχόμενα, ας βλέπουν τώρα τι γίνεται. Τις περασμένες δύο εβδομάδες και αν θέλουν ας κοιτάξουν και τους φορείς με τους οποίους μεταφέρονται τα ακίνητα από την Ελληνική σε Τουρκική ιδιοκτησία. Για να καταλάβουν ότι οι προειδοποιήσεις που δώσαμε προέτους ή προ έξι μηνών, δεν ήταν κενές αλλά ήσαν ακριβώς για να προλάβουν αυτό που γίνεται τις τελευταίες τρεις, τέσσερις εβδομάδες. Να το σκεφτούν αυτό όλοι οι αδελφοί Έλληνες Κύπριοι.

Η ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ

κ. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ: Εκτός αυτού πάρα πολλά συμβαίνουν αυτή τη στιγμή όσον αφορά στην κεντρική τράπεζα της Κύπρου με την κυβέρνηση της Κύπρου. Ξέρετε  όλοι ότι βρίσκεται σε μια αντιδικία τόσο η κυβέρνηση με τον κύριο Δημητριάδη, όσο και ο υφυπουργός - στα ελληνικά είναι υφυπουργός, στην Κυπριακή διάλεκτο είναι βοηθός γενικού εισαγγελέα. Εκεί λοιπόν κάτι μυρίζει. Το τι μυρίζει εμείς το ξέρουμε εδώ και πολλούς μήνες. Ο κύριος Δημητριάδης δεν είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου, δυστυχώς! Ο κύριος Δημητριάδης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος παίρνει εντολές κατ' εξοχήν από το εξωτερικό. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα όταν ο κεντρικός σου τραπεζίτης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας σου, αλλά λαμβάνει εντολές από άλλους εκτός χώρας, το τονίζω αυτό, εκτός χώρας!
ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας δεν είναι ο κύριος Αναστασιάδης. Είναι ο κύριος Δημητριάδης. Ο κύριος Δημητριάδης είναι εκείνος που ουσιαστικά ασκεί την οικονομική πολιτική στη χώρα. Ο κύριος Αναστασιάδης ουδεμία δικαιοδοσία έχει στα οικονομικά. Έχουμε επανειλημμένως πει ότι ενώπιον ομάδος του δικού μας οργανισμού ο κύριος Δημητριάδης αρνήθηκε να εκτελέσει εντολές του κυρίου Χριστόφια. Φαίνεται ότι και ο κύριος Αναστασιάδης εγεύθη το ίδιο ακριβώς φάρμακο με τον κύριο Χριστόφια, οπότε άρχισε να αντιλαμβάνεται τι του λέμε. Ακούστε τώρα το τραγικό του πράγματος. Εάν η κυπριακή δημοκρατία ήταν κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, με μία απλή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, θα μπορούσε να καταργηθεί ο πρόεδρος της κεντρικής τραπέζης και να διοριστεί έτερος. Βλέπετε όμως ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα διότι οι καζάροι τοκογλύφοι φτιάξανε έτσι τις ισορροπίες ούτως ώστε η εκλεγμένη κυβέρνηση να είναι υποδεέστερη του οικονομικού επιτελείου. Για ότι θέλει να κάνει η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την ανοχή, την υποστήριξη και την έγκριση του κυρίου Δημητριάδη. Πρακτικά λοιπόν, και το απευθύνω σε σας κύριε Δημητριάδη και στους υπουργούς σας και σε όλους τους πολιτικούς - και της Ελλάδος ακόμη, διότι η Ελλάδα είναι ακόμα χειρότερη, διότι η Κυπριακή κεντρική τράπεζα έχει και ένα είδος ανεξαρτησίας, υποτίθεται.  Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το γεγονός αν ακόμα ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία ή στους Καζάρους, όπως ανήκει η Τράπεζα της Ελλάδος. Σημασία έχει η ισορροπία των δυνάμεων.

CITY OF LONDON, ΓΕΡΜΑΝΙΑ & ΓΑΛΛΙΑ

Το τι συμβαίνει στην Κύπρο αυτή τη στιγμή είναι το πιο λαμπρό παράδειγμα το πώς οι τοκογλύφοι Καζάροι ελέγχουν τους λαούς. Δεν μπορεί η Κυπριακή κυβέρνηση - η κυβέρνηση που εξέλεξε ο λαός-  δεν έχει τη δυνατότητα να πει στον κύριο Δημητριάδη «άντε παιδί μου στο σπίτι σου γιατί δεν μας κάνεις». Την δυνατότητα αυτή την έχει μόνον ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης που λέγεται κύριος Ντράγκι. Ο κύριος Ντράγκι λοιπόν έστειλε μία απειλητική επιστολή στην κυπριακή κυβέρνηση πρίν από 10 ημέρες, την δεύτερη κατά σειρά. Την πρώτη την είχε στείλει τον Δεκέμβριο του 2012. Την δεύτερη την έστειλε τώρα, όπου προειδοποιεί, ακούτε, προειδοποιεί ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης να μην ακουμπούν τον κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου! Αντιλαμβάνεστε αγαπητοί μου συνέλληνες ότι δεν ελέγχετε τις τύχες σας; Αντιλαμβάνεστε ότι κάποιος άλλος από το Βερολίνο και κατ' επέκτασιν μετά το Βερολίνο από κάποια άλλη στοά, ακριβώς όπως το ακούτε,από μία στοά λαμβάνονται οι αρχικές αποφάσεις. Και αυτή η στοά βρίσκεται σε αυτό που λέμε The City of London. Εκεί στο City of London, σ'αυτό το ένα τετραγωνικό μίλι λαμβάνονται οι αποφάσεις οι οποίες μεταφέρονται στην κεντρική τράπεζα της Ευρώπης και από την κεντρική της Ευρώπης μεταφέρονται στην Κύπρο στον Δημητριάδη. Αυτό λοιπόν είναι ένα παράδειγμα περιγραφικό για το ποιές είναι οι ισορροπίες στον πλανήτη. Ό,τι συμβαίνει στην Κύπρο σήμερα, το ίδιο συμβαίνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη. Πολύ δε χειρότερα το ίδιο συμβαίνει στη Γερμανία. Διότι η Γερμανία δεν είναι συντεταγμένο κράτος. Δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από τα Ηνωμένα Έθνη, δεν είναι έθνος.
Η Γαλλία δεν έχει κεντρική τράπεζα, μετέφερε τη δική της κεντρική τράπεζα και έγινε η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μόνον από το City of London λαμβάνονται οι αποφάσεις για το πώς κυβερνιούνται οι πτωχευμένοι λαοί. Και ποιοί είναι οι πτωχευμένοι λαοί; Όλη η βόρειος και η νότιος Αμερική και όλη η Ευρώπη. Να σας πούμε για την Αφρική; Ξέρετε καμία χώρα στην Αφρική που να μην είναι πτωχευμένη; Μήπως η Μέση Ανατολή δεν είναι πτωχευμένη; Επειδή νομίζετε ότι φωνάζει ο Εμίρης του Κατάρ και ο βασιλέας της Σαουδικής Αραβίας; Για κοιτάξτε σας παρακαλώ τα χρέη των χωρών αυτών. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι τα πάντα κατευθύνονται από το City of London, μεταβιβάζονται στις δύο μεγάλες κεντρικές τράπεζες Ευρώπης και Αμερικής, και από εκεί διακανονίζεται η τύχη των λαών. Τώρα λοιπόν επειδή μόνοι τους προδόθηκαν, δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε να βρείτε ποιος κυβερνάει τον πλανήτη. Ξέρετε! Σίγουρα την Κύπρο δεν την κυβερνάει ο Αναστασιάδης και το υπουργικό συμβούλιο. Σίγουρα την Ελλάδα δεν την κυβερνάει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Οπότε παρακαλώ σκεφτείτε τα αυτά.
Σήμερα πρέπει να απευθυνόμαστε μόνον στη λογική! Όχι στο συναίσθημα! Το συναίσθημα σας το φέρνουν για να σας φυτέψουν φόβο στην καρδιά. Μην αναλύετε γεγονότα με το συναίσθημα. Μόνον με τη λογική! Με τη λογική σας λοιπόν αναλύστε τη διαμάχη Αναστασιάδη, Δημητριάδη για να καταλάβετε τι συμβαίνει στον πλανήτη.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ EI-END ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ & ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΟΚΤΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ART FM RADIO ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ 25/10/2013.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΟΜΑΔΑ : EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...