ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Συνέντευξη Εμμ. Λαμπράκη-Αντ. Βαλσαμάκη 14/6/2013 (α΄μέρος)


ΕΡΤ - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Αμάραντος: Την καλησπέρα μου στην Αμερική.

Βαλσαμάκης: Καλησπέρα και από την μακρινή Νέα Υόρκη, σε όλους τους φίλους ακροατές, σε όλο τον ελληνισμό της Κύπρου, της Μητέρας Ελλάδος και οπουδήποτε βρίσκονται καί ζουν σήμερα οι Έλληνες. Σας καλησπερίζουμε χωρίς βέβαια να μπορούμε να κρύψουμε την οργή, τη στεναχώρια η οποία μας έχει κατακλύσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Αμάραντος: Δυστυχώς, δυστυχώς κύριε Βαλσαμάκη τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα. Η Ε.Ρ.Τ. λοιπόν, που όλοι την ξέρουμε, που είναι ο πολιτισμός μας... κλείσανε τα σύνορα της Ελλάδος, η Ελλάδα δεν ακούγεται και δεν φαίνεται προς το εξωτερικό.

Βαλσαμάκης: Επιτρέψτε μου -προτού δώσω το μικρόφωνο για χαιρετισμό στον πρόεδρο Μανώλη Λαμπράκη- να σας περιγράψω το συναίσθημα που επικρατεί στον απανταχού ελληνισμό. Το συναίσθημα αυτό κύριε Αμάραντε περιγράφετε με τρεις λέξεις. Μαύρο! πραξικόπημα! έγκλημα! Μαύρο το συναίσθημά μας από την Τρίτη τα μεσάνυχτα, πραξικόπημα στην ζωή του κάθε ελεύθερου Έλληνα, έγκλημα κατά της δημοκρατίας των Ελλήνων πολιτών. Αυτή είναι η αίσθηση που έχουμε κομίσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα από μια διδακτορική επέμβαση που έκανε ο κύριος Σαμαράς με τους άλλους δυο υποτακτικούς, οι οποίοι χειρίζονται τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, της τρόϊκας και γενικότερα των εχθρών του ελληνισμού. Με άλλη μια πράξη νομοθετικού ενδιαφέροντος, που φαίνεται παρόμοια -αν όχι ακριβώς ίδια- με τα πάλαι ποτέ βασιλικά διατάγματα, αποφάσισαν να κόψουν την φωνή και την αναπνοή κατά κυριολεξία του ελληνισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αμάραντος: Κύριε Βαλσαμάκη να σας διακόψω σε αυτό εδώ το σημείο, διότι εμένα όλο αυτό μου θυμίζει "αποφασίζομεν και διατάζομεν".

Βαλσαμάκης: Είναι ακριβώς το ίδιο, όπως ακριβώς και όλες οι προηγούμενες 18 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου -19 στο σύνολο- δεν είναι τίποτα άλλο από το "αποφασίζω και διατάσσω". Και η διαφορά αυτού του "αποφασίζω και διατάσσω", είναι ότι δεν εμπεριέχει τανκς και ερπύστριες. Όλα τα άλλα είναι ακριβώς ίδια. Επειδή λοιπόν τα μεγάλα αφεντικά, του άλλου DNA -οι εχθροί του ελληνισμού- αποφάσισαν και ήθελαν οπωσδήποτε 2000 κεφάλια επί πίνακι, 2000 δημοσίους υπαλλήλους στον καιάδα της ανεργίας, αποφάσισαν να κλείσουν την Ε.Ρ.Τ. Η Ε.Ρ.Τ. πληροφορώ όλους αυτούς που μας ακούνε και είμαι σίγουρος ότι το ξέρουν -έχω όμως την υποχρέωση να το επαναλάβω- δεν ήταν ένας τηλεοπτικός σταθμός, δεν ήταν ένα ραδιόφωνο! Η Ε.Ρ.Τ. ήταν τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί: ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3. Ήταν ένας δορυφορικός τηλεοπτικός σταθμός, 18 ραδιοφωνικοί σταθμοί, ένα τεράστιο αρχείο πολιτισμού. Εάν λοιπόν όλα αυτά τα συναθροίσουμε και διαιρέσουμε τους 2656 υπαλλήλους, θα δούμε ότι το υπαλληλικό προσωπικό ήταν σχεδόν ελάχιστο. Αυτό για την ιστορία, για να μη καμώνονται μερικοί ότι δεν ξέρουν, για να μη μας λένε και μας πιπιλίζουν το μυαλό ότι ήταν χιλιάδες οι εργαζόμενοι, οι ανεπρόκοποι.

Αμάραντος: Δεν είναι έτσι κύριε Βαλσαμάκη, δεν ήταν χιλιάδες και μπορώ να πω και εγώ μιά κουβέντα, επειδή έχω περάσει και εγώ από αυτό το κτήριο πριν από πολλά χρόνια. Οφείλω να πω ότι ήταν ένα οίκημα -να το πω έτσι- ραδιοφωνίας βέβαια... αλλά είχε τεράστια "γεγονότα" κρυμμένα στα υπόγειά του, αυτό έχω να πω εγώ.

Βαλσαμάκης: Αυτό, λοιπόν, δεν ήταν οι τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί, τα 18 ραδιόφωνα, ήταν η μεταφορά του πολιτισμού, η μεταφορά της εικόνας και κυρίως της ελληνικής μας γλώσσας. Από την Τρίτη τα μεσάνυχτα, σας πληροφορώ ότι ακριτικά νησιά, ο νομός του Έβρου, δεν έχουν καμμία επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουν αφεθεί στο έλεος των τουρκικών ραδιοσυχνοτήτων! Εάν αυτό κάτι λέει, αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, μην το περνάμε στο ντούκου. Είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικό, στην Σάμο, στον Έβρο να βλέπουν και να ακούν τούρκικα... Εκτός εάν, ο κύριος Σαμαράς και οι υπόλοιποι υποτακτικοί αποφάσισαν υποχρεωτικά, όσοι δεν έβλεπαν τον Σουλεϊμάν από τα ιδιωτικά κανάλια να το βλέπουν και να το ακούν κατευθείαν από τα τούρκικα κανάλια, να έρθουν να μας το πουν.
Από ότι βλέπετε κύριε Αμάραντε, οι δικτατορίες δεν επιβάλλονται στα χρόνια μας με τανκς και ερπύστριες, επιβάλλονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αύριο έρχεται η σειρά της ΕΛ.Β.Ο. της ελληνικής βιομηχανίας οχημάτων, αφορά στρατιωτικά οχήματα! Προσπαθούν να σταματήσουν και την τελευταία αμυντική δραστηριότητα στη χώρα μας. Μεθαύριο έρχεται το νερό, ένα κοινωνικό αγαθό που διαπραγματεύονται οι εταιρείες των Αθηνών και Θεσσαλονίκης υπό τον κρατικό έλεγχο. Αύριο, αυτές θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια, μεθαύριο η Δ.Ε.Η. Δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα όρθιο στον ελληνικό χώρο. Ας αφυπνιστούμε, ας αντιδράσουμε! είναι η τελευταία ευκαιρία!! Η δικτατορία ήδη έδειξε το πρόσωπό της στις μαύρες οθόνες! όπως οι ψυχές των αντιπάλων είναι μαύρες, έτσι και το μήνυμα που περνάνε. Ας αφυπνιστούμε, ας αντιδράσουμε!! Εάν εμείς δεν αντιδράσουμε δεν θα αντιδράσει κανείς για εμάς!! Θέλω να δώσω τον λόγο στον πρόεδρο για έναν σύντομο χαιρετισμό.


Αμάραντος: Καλησπέρα κ. Λαμπράκη.

Λαμπράκης: Καλησπέρα κ. Αμάραντε. Καλησπέρα σε όλους τους αδελφούς Κυπρίους, σε όλους τους Έλληνες απανταχού της γής. Θα ήθελα και εγώ να πω την πτωχή μου άποψη όσον αφορά την πράξη νομοθετικού διατάγματος. Έτσι λένε σήμερα τα τανκς, τανκς ονομάζονται γιατί δεν υπάρχουν πλέον σφαίρες, τώρα οι πόλεμοι γίνονται με το διαδίκτυο και γίνονται με τα γραπτά, και όχι με σφαίρες. Και όπως είπαμε την προηγούμενη φορά όλα αυτά τα συμβατικά όπλα τα οποία επιδεικνύουν -σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ κλπ- όλα αυτά είναι ξεπερασμένα και ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι καθαρά οικονομικός. Κανένας άλλος! ουσιαστικά αυτά δεν είναι όπλα, δεν είναι μέσα...δεν είναι ουσιαστικά όπλα!
Ήθελα όμως να επανέλθω στο θέμα του κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς έχει μια πορεία στην πολιτική ζωή, η οποία είναι ενδεικτική του χαρακτήρος του. Ο πλέον αδαής περί την ψυχιατρική, πρέπει να αντιληφθεί ότι ο κ. Σαμαράς είναι αυτοκαταστροφικός. Εάν θυμάστε τι ακριβώς έγινε το 1992, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, που άνοιξε τα σύνορα και τα λοιπά. Ενώ υπήρχε εκείνη την εποχή μια ευκαιρία να μην είμαστε σέ αυτή την κατάσταση που είμαστε σήμερα, εκείνος ο οποίος μερίμνησε ώστε νά διαλύσει όλη αυτή την πιθανή διάσωση του ελληνισμού ήταν ο Σαμαράς. Τελευταία στιγμή λοιπόν για προσωπικούς λόγους διέλυσε-έριξε την κυβέρνηση και έτσι διαλύθηκε μια προσπάθεια η οποία είχε πιθανότητα να δει προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σήμερα. Τό ερώτημα είναι: γιατί το έκανε; Δύο είναι οι πιθανοί λόγοι. Είτε το έκανε επίτηδες, διότι δεν αντέχει πλέον την κυβέρνηση και δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά και εγνώριζε πολύ καλώς και θα πρέπει να είναι εντελώς κουτός να μην εγνώριζε τις αντιδράσεις εκ των προτέρων. Εάν δε τις εγνώριζε, βεβαίως δεν έπρεπε καν, να έχει πάει στο δημοτικό. Εάν όμως γνώριζε τις αντιδράσεις και το έκανε για να πέσει, υπήρχαν και άλλοι τρόποι να το κάνει. Βεβαίως, υπολόγιζε ότι ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος δέν πρόκειται νά έχουν ακραίες αντιδράσεις, διότι γνωρίζουν και οι δυο, ότι εάν γινόταν εκλογές σήμερα ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΔΗΜΑΡ θα έμπαιναν στη βουλή, με το παρόν σύνταγμα. Έτσι λοιπόν αυτός ήταν ένας εκβιασμός ουσιαστικά, ένας εκβιασμός, για να δει μέχρι πού μπορεί να φτάσει και μέχρι πραγματικά να είναι ο εκφραστής της δικτατορίας των Καζάρων στην Ελλάδα. Έπαιξε λοιπόν ένα παιχνίδι και ακούστε τώρα τις πραγματικές δικαιολογίες τις οποίες πρόβαλε ο άλλος ευφυής...
Πρέπει να ξέρετε ότι όταν ο κ. Γεωργιάδης μετέβη από το ΛΑΟΣ στην Νέα Δημοκρατία, ανέλαβε τον ρόλο να κάνει όλη τη δουλειά "σκούπα". Δηλαδή ότι κακό, ότι απάδει προς την ψυχολογία των Ελλήνων, ανέλαβε την υποχρέωση να το κάνει αυτός, για να γίνει αποδεκτός στην Ν.Δ. Ακούγοντας λοιπόν τον κ. Γεωργιάδη θα αντιληφθείτε τους πραγματικούς λόγους, διότι οικονομικοί όπως εξήγησε ο Αντώνης, δεν ήταν οι λόγοι. Εγώ αποδέχομαι ότι δεν μπορεί ο κύριος... πχ ο κ. Λυριτζής και ο κ. Οικονόμου να έχουν μισθό 364.000 ευρώ, δεν μπορεί η κ. Χούχλη να παίρνει μισθό 228.000 ευρώ, ενώ η γιαγιά ή ο άλλος που δούλεψε στην οικοδομή 50 χρόνια να παίρνει 480 ευρώ. Αυτό είναι μεγάλη ανισότητα!! Δεν γίνεται όμως επειδή έχουμε μια μόνο μικρή μόλυνση στο νύχι να κόβουμε το πόδι. Επειδή πονάει το δόντι δεν κόβουμε το κεφάλι.
Ακούστε λοιπόν πώς δικαιολόγησε ο κ. Γεωργιάδης την απόφαση της Ν.Δ. -εντός εισαγωγικών Σαμαράς- διότι όταν λέμε Ν.Δ. εννοούμε τον Σαμαρά, δημοκρατία στην Ελλάδα δεν υπάρχει, ούτε παληά, ούτε νέα, ούτε αρχαία. Διότι από την στιγμή που ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός του κόμματος αποφασίζει ποιός θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο, υπάρχει μόνον δικτατορία.
Δεν είναι δημοκρατικό καθεστώς αυτό. Όμως, εάν ρωτήσει κανένας την γνώμη των βουλευτών της Ν.Δ., είμαι σίγουρος ότι το 80-90% θα είχαν εντελώς αντίθετη άποψη με τον πρωθυπουργό. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο Γεωργιάδης εξέφρασε την γνώμη του πρωθυπουργού, διότι έχει αναλάβει να κάνει τη βρωμοδουλειά ο Γεωργιάδης. Είπε λοιπόν το εξής, απευθυνόμενος τώρα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ: <όποτε η κυβέρνηση είχε μια επιτυχία εσείς διαλέξατε να κάνετε απεργία, για να μην προβάλετε τις επιτυχίες της κυβερνήσεως>. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν αγαπητοί μου συνέλληνες ποιοι λόγοι οδήγησαν τον κ. Σαμαρά και αυτό και μόνον, το οποίο εκφράζει απόλυτα -γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του από παλαιά- τον χαρακτήρα του ανδρός, ο οποίος μολύνει το ελληνικό έδαφος με το να πατάει πάνω σε αυτό το έδαφος! Είναι πηγή μολύνσεως, μιας μολύνσεως η οποία αυτή τη στιγμή μπορεί να νομίζει ότι σκοτώνει τον ελληνισμό, αλλά τον δυναμώνει! Να είναι απόλυτα σίγουρος.
Πήρε μια απόφαση και νόμισε ότι θα του βγει, για να είναι ο απόλυτος δικτάτωρ. Αυτό λοιπόν, να είστε σίγουροι ότι δεν θα του βγει και δεν το λέω επειδή υπάρχουν οι αντιδράσεις, το λέω επειδή ίσως έχουμε κάποιες περισσότερες πληροφορήσεις από ότι και ο ίδιος γνωρίζει. Ο κ. Σαμαράς και αν ακούει -που είμαι σίγουρος ότι ακούει στο μέγαρο Μαξίμου- θα ήθελα να του θυμίσω ένα περιστατικό το οποίο συνέβη στο τέλος της δεκαετίας του `60 σε μια μπουάτ στην Πλάκα. Ερωτήθηκε λοιπόν ο νεαρός -τότε- Σαμαράς... <τί ακριβώς θα έδινες, τί θα έκανες για να γίνεις πρωθυπουργός; υπάρχει κάτι το οποίο δεν θα το ξεπουλούσες για να γίνεις πρωθυπουργός;> και απάντησε: <όχι! ό,τι χρειαστεί θα το κάνω για να γίνω πρωθυπουργός>. Εάν το ενθυμείτε έχει καλώς, εάν όχι να του φέρω τους μάρτυρες για να του θυμίσω του κ. Σαμαρά, ποιός είναι ο χαρακτήρας του και ποιές είναι οι αξιολογήσεις που κάνει, στις αρχές που έχει μέσα του.
Έτσι λοιπόν εγώ δεν πρόκειται να σταθώ στον κ. Σαμαρά, διότι πρόκειται περί ενός ασήμαντου ανθρώπου. Δεν τον ονομάζω Έλληνα, δεν είναι Έλλην ο κ. Σαμαράς, είναι από το άλλο DNA! Το έχουμε εξηγήσει επανειλημμένως όπως και όλοι οι προ αυτού πρωθυπουργοί και μετά αυτόν πρωθυπουργοί, που ευχόμεθα να μην είναι, αλλά δεν το γνωρίζουμε αυτό ακόμα, σίγουρα όμως θα το ξέρουμε... Πρέπει να σας πω λοιπόν ότι εξακολουθεί και μολύνει τον ελληνισμό και το ελληνικό έδαφος με το να πατάει τα αγιασμένα χώματα αυτού του τόπου.
Θα σας αναφέρω ένα ιστορικό γεγονός: στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη, έχει βρεθεί κράνος ενός αστροναύτου, έχει χρονολογηθεί με άνθρακα14 να είναι ηλικίας 127.000 ετών. Στην αρχαία ελληνική γλώσσα είναι γραμμένα επάνω στο κράνος "από την Μεγάλη Ελλάδα στην Μικρή Ελλάδα". Λοιπόν, ποιά είναι η Μεγάλη Ελλάδα και ποιά είναι η Μικρή Ελλάδα, ίσως να το δούμε σήμερα αλλά και σε μια άλλη μελλοντική εκπομπή.
Πρέπει να υπενθυμίσω όμως στον κ. Σαμαρά ότι τα άγια χώματα που πατάει είναι δημιουργήματα υψηλοτέρων δυνάμεων από αυτές που μπορεί ο ίδιος να κοντρολάρει ή που νομίζει ότι μπορεί να διοικεί. εν είστε ικανός αγαπητέ πρωθυπουργέ να ηγείσθε Ελλήνων! μόνο Έλληνες μπορούν να ηγούνται Ελλήνων και εσείς δυστυχώς δεν είστε.>

Βαλσαμάκης: Επί τιμής πρωθυπουργός, όπως είπε χθες ο κ. Βενιζέλος. Επίτιμος πρωθυπουργός, του έκαναν την τιμή να πρωθυπουργεύει! μην ακούει τον όρο "πρωθυπουργός" και νομίζει ότι πραγματικά είναι πρωθυπουργός! Οσφυοκάμπτης μπορεί να είναι, προδότης του ελληνισμού μπορεί να είναι, αλλά δεν είναι πρωθυπουργός με την έννοια του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου... αυτοί δεν είναι τίποτα άλλο από εφιάλτες, από σύγχρονους εφιάλτες. Αποξηλώνουν τα συνεκτικά στοιχεία της ελληνικής ιστορικής μας διαδρομής, προσπαθούν και αποψιλώνουν τις ψυχές των Ελλήνων και τις συνειδήσεις μας από τις ελληνικές αξίες, που δεν είναι άλλες από την γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας, τα ήθη μας, τα έθιμά μας.
Με την απόφαση αυτή, με το αποφασίζομε και διατάζομε το κλείσιμο της ΕΡΤ, τι έκαναν; Έχουμε αναλογιστεί τα 3 τελευταία εικοσιτετράωρα; Κατήργησαν το να ακούγεται η ελληνική γλώσσα. Η ελληνική γλώσσα δεν ακουγόταν μόνο στην ελληνική επικράτεια! Δέκα εκατομμύρια Έλληνες, έντεκα μαζί με τους Κύπριους αδελφούς, είναι αυτοί που κατοικούν σε ελληνικές πατρίδες. Άλλα τόσα εκατομμύρια Ελλήνων υπάρχουν στην διασπορά. Αυστραλία, Καναδά, Αμερική και όχι μόνον!! Αυτών των ανθρώπων, τους στέρησαν το δικαίωμα να ακούν την γλώσσα τους, να αφουγκράζονται τα πατήματα του πολιτισμού τους!
Αυτό θεωρείται ΕΓΚΛΗΜΑ!! Δεν είναι μια απλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δεν είναι ένα αποφασίζομε και διατάζομεν ενός σύγχρονου Πατακού ή Παπαδόπουλου, είναι ένα στυγνό έγκλημα!
Αυτό ήταν η κερκόπορτα, από εκεί θα περάσουν όλοι οι Σουλεϊμάν! Θυμηθείτε αυτά που σας λέω! από αυτή την πράξη θα περάσουν οι σύγχρονοι Σουλεϊμάν, από εκεί θα γίνει η άλωση εκ νέου, του ελληνισμού. Είναι πολύ σοβαρό αυτό και για να είμαστε ειλικρινείς, έχω και μια απορία... Γιατί στην συγκέντρωση χθες έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ήταν μόνο 100.000 άνθρωποι και δεν ήταν 1,5 εκατομμύριο όπως είμασταν εκείνο το βράδυ στον ξεσηκωμό του πολυτεχνείου; αυτή είναι μια απορία μου. Εν τοιαύτη περιπτώσει επειδή ο ελληνικός λαός δεν στερείται ούτε νοημοσύνης, αλλά πολύ περισσότερο ούτε φαιάς ουσίας, ας μην το παραγνωρίζουν αυτό! "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά", όπως λένε και στην πατρίδα μου.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Λαμπράκης: Είναι καιρός να πούμε εντελώς δημόσια, αυτό που ονομάζουμε ελληνικός πολιτισμός είναι ο πολιτισμός της γης, είναι ο πολιτισμός της υφηλίου και είναι πολιτισμός ο οποίος δεν είναι γήϊνος. Ίσως να ακούγεται αυτό αιρετικόν, αλλά ο πολιτισμός αυτός δεν είναι γήϊνος, είναι πολιτισμός που κατήλθε εκ των άνω και κατήλθε εκ των άνω μέσω της ελληνικής γλώσσης, γι` αυτό όλος ο κόσμος έχει αναγνωρίσει την Ελλάδα ως πηγή -εντός εισαγωγικών- δυτικού πολιτισμού.
Σήμερα λοιπόν σας λέμε ότι η Ελλάδα είναι ο ενδιάμεσος σταθμός του πολιτισμού ολόκληρης της υφηλίου, ο οποίος έχει κατέλθει εκ των άνω, όπως επίσης και η ελληνική γλώσσα. Η ελληνική γλώσσα επίσης δεν είναι γήϊνη γλώσσα! Γλώσσες άλλες στον πλανήτη δεν υπάρχουν, μόνο διάλεκτοι. Οι διάλεκτοι αυτοί είναι κάποιες παραλλαγές της αθάνατης ελληνικής γλώσσης και όπως σας είπα από το μικρό παράδειγμα προηγουμένως, από την περικεφαλαία, η οποία -ξέχασα να σας πω- ότι έχει ένα κράμα μετάλλου το οποίο είναι άγνωστο στη γη, είναι δηλαδή ένα κράμα μετάλλου το οποίο δεν χρησιμοποιείται σε τούτο τον πλανήτη. Πάνω λοιπόν σε αυτή την περικεφαλαία του αστροναύτη, που χρονολογήθηκε 127.000 έτη, είναι γραμμένα "από την Μεγάλη Ελλάδα στην Μικρή Ελλάδα". Έτσι, λοιπόν, πρέπει σήμερα να καταλάβουν -και φαντάζομαι ότι όσοι είναι αληθινοί Έλληνες θα περάσει ένα ρίγος από το κορμί τους- να καταλάβουν ότι είναι παιδιά ανωτέρων δυνάμεων. Είναι μοναδική φυλή, η ελληνική φυλή!
Το έχουμε εξηγήσει τις προηγούμενες εβδομάδες και συγκεκριμένα με το γονίδιο "Ε" και αυτό το "Ε", το οποίο είναι το μεγάλο σύμβολο του ελληνισμού. Το "Ε", το οποίο το έχει κάνει, η άλλη μεριά, με οποιοδήποτε τρόπο να είναι απορριπτέο γενικά από την ανθρωπότητα, συνδέοντάς το πάντα με το πνεύμα του κακού και αυτή ήταν και η τεχνική του άλλου DNA, να προβάλλει το κακό σαν καλό και το καλό σαν κακό. Αυτή λοιπόν η τεχνική δεν θα περάσει πλέον! πρέπει οι Έλληνες να αρχίσουν να αφυπνίζονται σιγά-σιγά, να καταλάβουν την καταγωγή και την προέλευσή τους. Όταν το καταλάβουν, έχουν τέτοια υποχρέωση που θα είναι αδύνατον να παραμείνουν καθισμένοι στις καρέκλες και στους καναπέδες τους.
Πρέπει να θυμούνται ότι "ουδέν κακόν αμειγές καλού", πού έλεγαν οι προγονοί μας. Επομένως το κλείσιμο της ΕΡΤ μπορεί να είναι εκείνη η ειδοποιός διαφορά, η κόλλα η οποία θα ενώσει τα συναισθήματα όλου του ελληνικού λαού, που θα του ξαναθυμίσει για ποιο λόγο βρίσκεται σε αυτόν εδώ τον πλανήτη. Η πραγματική ελευθερία, πρέπει να ξέρετε, έρχεται εκ των έσω! ποτέ από έξω! Απ` έξω επέρχεται μόνον το κοντρόλ και ο έλεγχος. Εάν τα συναισθήματα και η δυστυχία του κάθε ανθρώπου, και ιδιαίτερα του Έλληνα, είναι αποτέλεσμα πράξεων άλλων, πράξεων που κάνουν ή δεν κάνουν -και αυτή είναι η θεωρία του Επικτήτου βεβαίως! Ο Επίκτητος έλεγε ότι η πραγματική ελευθερία είναι να μπορείς να κάνεις αυτό που λέει η ψυχή σου και όχι να αντιδράς στις πράξεις των άλλων ή στην έλλειψη πράξεων των άλλων, που νόμιζες ότι πρέπει να κάνουν.
Σημαίνει δηλαδή ότι μέσα στην ψυχή των Ελλήνων -και αυτό είναι στο DNA- είναι καταβολή αυτό. Δεν είναι το DNA των Ελλήνων όπως το DNA των υπολοίπων λαών! Είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίσουμε κάποια στιγμή, πώς ακριβώς δημιουργήθηκε το ανθρώπινο είδος και γιατί οι Έλληνες είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η επικοινωνία των άνω με τον ελληνικό χώρο συνεχιζόταν (και συνεχίζεται ίσως και μέχρι σήμερα, δε μπορώ να σας το πω αυτό) και μέχρι την εποχή του Πλουτάρχου, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος -εάν θυμάστε- αρχιερεύς των Δελφών και ο οποίος έγραψε εκείνη την σοφή πραγματικά πραγματεία το "εν Δελφοίς Έψιλον".
Αυτό το "Έψιλον το εν Δελφοίς", είναι το σήμα του ελληνισμού! Το "Έψιλον το εν Δελφοίς" είναι το σήμα του ελληνισμού το οποίο θα το εξηγήσουμε λίγο αργότερα... Αλλά θέλω να αρχίσουν οι Έλληνες σιγά-σιγά να αντιλαμβάνονται, και να συνενώνονται συνειδησιακά με την καταγωγή τους, με το DNA τους, με εκείνες τις απόκρυφες δυνατότητες πού έχουν.
Από τη στιγμή που κάτι δεν το προσπαθήσεις, αγαπητέ μου συνέλληνα, δεν θα ανακαλύψεις ποτέ εάν ήταν εφικτό. Εάν αποτύχεις επειδή προσπάθησες, αυτό είναι ελληνικό! εάν αποτύχεις επειδή δεν προσπάθησες, αυτό είναι ανθρώπινο! Έτσι λοιπόν, εκεί είναι ο διαχωρισμός! ότι ο Έλληνας δεν μπορεί ποτέ να αποκαλέσει κάτι σαν αποτυχία, εάν δεν έχει προσπαθήσει να το πετύχει. Έτσι λοιπόν, είναι η ώρα να ξεσηκωθεί η ψυχή των Ελλήνων! Ίσως αυτό να ήταν το έναυσμα, ίσως όχι. Θα το διαπιστώσουμε τις επόμενες ημέρες με το τι αντίδραση θα έχει το σύνολο του ελληνικού λαού.

Βαλσαμάκης: Εγώ προσωπικά, κ. Αμάραντε, πιστεύω ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ θα λειτουργήσει σαν μια σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Το ποτήρι αυτό ήταν γεμάτο, με νοσοκομεία που δεν είχαν αναλώσιμα υλικά, με γιατρούς που έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ήταν ήδη γεμάτο με σχολεία που την χειμερινή περίοδο δεν είχαν θέρμανση, ήταν γεμάτο με παιδιά τα οποία λιποθυμούσαν στα σχολεία από ασιτία, ήταν γεμάτο με ανθρώπους οι οποίοι είχαν καθορίσει τις τύχες τους και την τύχη των οικογενειών τους, με βάση τις μισθολογικές τους αμοιβές, οι οποίες κόπηκαν κατά 30, 50 και 60%.
Ένα ποτήρι λοιπόν το οποίο ήταν γεμάτο με όλα αυτά, ήταν γεμάτο επίσης με το δίκαιο μιας αποικίας, αυτό το οποίο απεργάζεται ο κ. Σαμαράς και οι συνένοχοί του ή αν θέλετε οι συγκυβερνήτες του -για εμένα έχει ακριβώς την ίδια έννοια.
Εν τοιαύτη περιπτώσει, ζούμε σε μια ύπατη γερμανική αρμοστεία, ζούμε σε ένα προτεκτοράτο, ζούμε σε ένα καθεστώς κατοχής! Αυτά όλα δεν πρέπει να μας αφήσουν αδιάφορους. Επίσης στο σημείο αυτό, θα ήθελα να υπενθυμίσω στους φίλους Κύπριους, στους συνέλληνες Κύπριους, ότι όλα αυτά τα οποία έζησε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα και εξακολουθεί και ζει μέχρι και σήμερα, είναι σαν να βλέπουν οι Κύπριοι την ταινία του μέλλοντος. Αυτά όλα λίαν συντόμως, χτυπάνε την πόρτα της Κύπρου! ας αφυπνιστούν και οι Κύπριοι!! δεν είναι μακριά από αυτόν τον όλεθρο που ζει η Ελλάδα.

Αμάραντος: Μα ήδη έχουμε πρόβλημα εδώ κ. Βαλσαμάκη, το ξέρετε και εσείς, μέσα σε ενάμιση μήνα περίπου τα πράγματα έχουν αλλάξει, έχει παγώσει η αγορά, δεν κινείται τίποτα.

Βαλσαμάκης: Σας είχα πει στην προηγούμενη εκπομπή, εάν θυμάστε, ότι αυτά τα οποία πήραν τρία χρόνια να γίνουν και να φανούν στην Ελλάδα, στην Κύπρο -λόγω του μικρότερου πληθυσμού και μικρότερου Α.Ε.Π., θα φανούν στους προσεχείς μήνες.


ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!!

Λαμπράκης: Σας λέγαμε επίσης γιατί η Κύπρος ήταν το τελευταίο κομμάτι του ελληνισμού που αντιστεκόταν, το τελευταίο κομμάτι του πραγματικού ανθρώπου που αντιστεκόταν στην λαίλαπα των Καζάρων. Θα διαπιστώσετε ίσως ότι η ταχύτητα με την οποία επέρχεται η καταστροφή στην Κύπρο είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή πού επήλθε στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα ενώ χρειάστηκαν δυόμισυ χρόνια για να φτάσουμε να ζητήσει η τρόϊκα την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και όλων των αμυντικών και των εξοπλισμών και όλων των συστημάτων τα οποία εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία της Κύπρου, σε εσάς το ζήτησε μόλις 40 ημέρες μετά από το μνημόνιο. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που δεν έχει σχέση με χρήματα, με οικονομίες και τα λοιπά.
Θυμάστε ότι την προηγούμενη φορά, παρενέβη ο Αρτέμης σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή που μιλάγαμε, και είπε ότι ξέρει πώς έγινε μια δίκη και αποφασίστηκε ότι οι εβραίοι συνολικά δεν έχουν την ευθύνη του θανάτου του Χριστού, της θανατικής καταδίκης, διότι δεν υπήρξε Χριστός. Σας υποσχεθήκαμε λοιπόν ότι θα ψάξουμε να βρούμε τι ακριβώς συνέβη και οπωσδήποτε βρήκαμε τι συνέβη και από που άρχισε αυτή η "συμπόρευσις" του ενός με το άλλο DNA. Ο μεγαλύτερος υπεύθυνος της αλώσεως του ελληνισμού και κατ` επέκτασιν της ελληνορθοδοξίας -που για εμάς τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει, αλλά αυτό είναι στη ψυχή του λαού και αυτό πρεσβεύει ο λαός και επομένως έχουμε κάθε υποχρέωση να το σεβαστούμε, αλλά ο σεβασμός προς την αλήθεια είναι πολύ μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Εκείνος λοιπόν ο οποίος έχει την απόλυτη ευθύνη, αυτός που άνοιξε την κερκόπορτα του ελληνισμού, δεν είναι άλλος από τον μακαριότατο αρχιεπίσκοπο Κύπρου .

Αμάραντος: Ήθελα να σας πω κάτι εδώ, να μεταφέρω και αυτά που λέει ο κόσμος. Δηλαδή πάντα εμείς, έχουμε μια υπομονή και μια ευγένεια ως πολίτες -είτε είναι της Ελλάδας είτε είναι της Κύπρου- αυτοί οι κύριοι γιατί δεν έχουν ευγένεια ως προς τον πολίτη που απαρτίζει αυτούς; σαν κυβέρνηση;

Λαμπράκης: Διότι δεν είναι Έλληνες, Νίκο μου! Δεν πρόκειται περί Ελλήνων!! Εδώ ακριβώς έδωσες το στίγμα του ελληνικού DNA με το άλλο DNA. H αρχή λοιπόν, η οποία τόσο κατάφορα καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έχει καμιά σχέση με τον ελληνισμό. Οι πολιτικοί σας και ιδιαίτερα ο αρχιεπίσκοπός σας, δεν έχει καμιά σχέση με τον ελληνισμό. Ο Αντώνης θα σας διαβάσει λοιπόν την συμφωνία που έκανε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με τον αρχιραβίνο, όσον αφορά την ευθύνη για την θανατική καταδίκη του Ιησού Χριστού.

Βαλσαμάκης: Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι συνέλληνες οι οποίοι θα ακούσουν τώρα αυτό που θα διαβάσω, είναι καθιστοί. Αυτό ξέρετε γιατί το λέω; γιατί γνωρίζω και το συνάντησα και τις προηγούμενες ημέρες, λίγο πριν το Πάσχα, στην Κύπρο. Συνάντησα έναν ελληνισμό ο οποίος πιστεύει πολύ στην ορθοδοξία και έχει συνδέσει άμεσα τον ελληνισμό με την ορθοδοξία. Αυτό που θα τους διαβάσω ίσως να μην τους αρέσει, αλλά είπαμε πως σεβόμαστε τους πάντες, σεβόμαστε τα πάντα, ο κυριότερος σεβασμός όμως που έχουμε είναι προς την ιστορική αλήθεια. Τους προκαλώ λοιπόν να με ακούσουν και τους παρακαλώ να είναι καθιστοί.

<<Κυριακή 8 Απριλίου 2012. Εκκλησία της Κύπρου: δεν σκότωσαν οι εβραίοι τον Ιησού!>>

Ιστορική συμφωνία μεταξύ του αρχιραβίνου του Ισραήλ και του αρχιεπισκόπου της Κύπρου. Η διακήρυξη επισημοποιεί την διμερή δέσμευση για την ενίσχυση των σχέσεων τους, επιβεβαιώνοντας ότι η συνολική ευθύνη για την σταύρωση του Ιησού, η οποία βαρύνει τον εβραϊκό λαό, είναι ένα αβάσιμο δόγμα. Είναι η πρώτη φορά που μια ορθόδοξη εκκλησία καταδικάζει τόσο ξεκάθαρα αυτή την αβάσιμη θεωρία, η οποία για αιώνες ήταν ο βασικός γεννεσιουργός παράγοντας για τον ευρωπαϊκό θρησκευτικό αντισημιτισμό. Η διακήρυξη αναφέρει μεταξύ άλλων... <Εμείς, ο αρχιραβίνος του Ισραήλ Yona Metzger και ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος της Κύπρου, ευχαριστούμε τον θεό για την ευλογημένη ανάπτυξη αμοιβαίου σεβασμού και επιβεβαιώνουμε την δέσμευσή μας, για την ενίσχυση των άριστων σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ. Στην διακήρυξη εξηγούμε ιδιαίτερα, ότι η εκκλησία της Κύπρου, ποτέ δεν συμμετείχε στις κατηγορίες που αφορούν την ολική ευθύνη του ιουδαϊσμού ή, την απόρριψή του, ως πίστη. Ως εκ τούτου και χαρακτηριστικά επιβεβαιώνουμε την απόρριψη παρόμοιων προκαταλήψεων, ως ασυμβίβαστες με τις διδασκαλίες της Αγίας Γραφής.>
Σημειώνεται ότι η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία είχε απορρίψει το δόγμα της συλλογικής ενοχής των εβραίων από το 1965 με το διάγγελμα Nostra Aetate το οποίο ψηφίστηκε στο δεύτερο συμβούλιο του Βατικανού. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ιερουσαλήμ κατόπιν, ο αρχιραβίνος του Ισραήλ δήλωσε χαρακτηριστικά: <Σήμερα υπογράψαμε μια ιστορική δήλωση σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ ιουδαϊσμού και ορθόδοξης εκκλησίας. Μέχρι τώρα οι ορθόδοξες εκκλησίες ήταν απρόθυμες να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες, ωστόσο η εκκλησία της Κύπρου με τη σημερινή της διακήρυξη ανέλαβε αυτή την ευθύνη. Ελπίζουμε ότι τώρα και σταδιακά θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε παρόμοια δέσμευση όσον αφορά τις σχέσεις με τις άλλες ορθόδοξες εκκλησίες, όπως την ελληνική και την ρωσική.>
Περαιτέρω, η διακήρυξη επιβεβαιώνει τις διδασκαλίες του ιουδαϊσμού και του χριστιανισμού σε σχέση με την ιερότητα της ζωής και με αυτό τον τρόπο δηλώνει: αταδικάζουμε κάθε ενέργεια που παραβιάζει αυτήν την ιερά πίστη, ιδιαίτερα τις πράξεις προκατάληψης, τρομοκρατίας και εναντίον αθώων. Ειδικά όταν αφορούν τον εξευτελισμό του ονόματος και της πίστης του Θεού.>
Αποσπάσματα από άρθρο της Jerusalem Post 12/8/11 μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα από τον καθηγητή Asher J. Matathias, όπως δημοσιεύτηκε στα "ΧΡΟΝΙΚΑ", τριμηνιαίο περιοδικό της εβραϊκής κοινότητας (Κ.Ι.Σ.) στην Αθήνα.
Η παραπάνω είδηση δεν αφορά μια απλή απόφαση, μια κοινή πρωτοβουλία. Συμπεριλαμβάνει μια θεολογική θέση, τεράστιας ιστορικής σημασίας για την παγκόσμια κοινότητα, δεδομένου ότι σηματοδοτεί μια απόφαση που οδηγεί σε μια αλλαγή στις διδασκαλίες 20 αιώνων. Για 20 αιώνες η ιστορία των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, όσο είναι γεμάτη από πράξεις αλληλεγγύης και θυσίας, είναι εξίσου γεμάτη από πράξεις φανατισμού, μισαλλοδοξίας και προκατάληψης, που συχνά ασκούνται με τις καλύτερες προθέσεις... για το καλό και τη σωτηρία των άλλων, των παραπλανημένων. Και σε πολλές περιπτώσεις είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κατασκευάζουν τα έργα αγάπης, καθώς και αυτά του μίσους, όπως γράφτηκε από τον Ζουμπουλάκη. (Ο Θεός στην Πόλη, Βιβλιοπωλείο Εστία, 2002).
<Για αιώνες ολόκληρους, κατευθυνόμενη οδηγία ήταν η υποβολή σε μια δημιουργική μάθηση, παραδοσιακών θρησκευτικών επιθέσεων, στις οποίες οι εβραίοι θεωρούνται, οι δολοφόνοι που σταύρωσαν τον Χριστό. Με αυτό ως βάση για την εκπαίδευση, έχουν κοινοποιηθεί σοβαρά εγκλήματα, τα οποία αμαυρώνουν την ιστορία της ανθρωπότητας. Το αποτέλεσμα τέτοιας δαιμονοποίησης είναι οι εκφράσεις μη ελεγμένων θεωριών, αβάσιμοι ισχυρισμοί, προπαγάνδες, με ανθρώπους που βασανίστηκαν και θανατώθηκαν, αφήνοντας πολιτισμούς κατεστραμμένους μετά από αιματηρό πόλεμο. Σε ένα κλίμα εκφοβισμού, η δήλωση μιας αντίθετης άποψης απορρίπτονταν εκ των προτέρων και μπορούσε να απειλήσει και αυστηρές κυρώσεις. Αυτή η διαφορά απόψεων, ακόμα και αν συμμορφωνόταν με τα χριστιανικά θρησκευτικά έγγραφα, ήταν καταδικασμένη σε θάνατο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Νίτσε δήλωσε: "ο θεός είναι νεκρός". Γιατί κατάλαβε ότι οι δολοφόνοι ήταν στη δύση, ενώ οι θεολόγοι ήταν στην ιεραρχία.
Αυτό που χρειαζόταν ήταν αυξημένη ηγεσία, προσωπική και συλλογική. Μέσω καλλιέργειας και μελέτης, η ανάληψη της οποίας διεξήχθη με την απαραίτητη τόλμη, μια υψωμένη ανθρώπινη ποιότητα, έτσι ώστε τα έγγραφα της πίστης να εξεταστούν πνευματικά και ψύχραιμα, να καταλήξουν στην αναγνώριση των αντικειμενικών δεδομένων, την ιστορική αλήθεια. Αυτό που απαιτήθηκε ήταν η ελευθερία της κρίσης, η υλοποίηση των ιδεωδών της δικαιοσύνης, της εντιμότητας στις διαθρησκευτικές θέσεις, μια πραγματική κοινωνική ισοτιμία προκειμένου να εκφραστούν οι μεγάλες αλήθειες, να προωθηθούν οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ χριστιανισμού και ιουδαϊσμού.
Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία, στον υψηλότερο ιεραρχικό βαθμό της (Πάπας Ιωάννης, Βενέδικτος) ήταν η πρώτη σε όλους τους καιρούς που συμμετείχε, με ευαισθησία σε παρόμοιες διακηρύξεις. Γνωρίζουμε ότι στην ορθοδοξία υπάρχει ένα πρόβλημα, το οποίο καθιστά την υιοθέτηση παρόμοιων εγγράφων και αποφάσεων, με παρόμοια ιστορική εισαγωγή, πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Η θετική πλευρά είναι ότι η αρχή έχει γίνει, την οποία χαιρετίζουμε με ελπίδα από τα βάθη της καρδιάς μας.>
Την αρχή λοιπόν αυτής της κερκόπορτας από ότι καταλάβατε αγαπητοί συνέλληνες την άνοιξε ο άγιος της Κύπρου, ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου.

Αμάραντος: Ναι, κύριε Βαλσαμάκη, αλλά δεν μας εξήγησαν σε ποιά πλευρά είναι η καρδιά τους, δεξιά ή αριστερά;

Βαλσαμάκης: Είναι στην ίδια ακριβώς μεριά που είναι της κ. Ρεπούση και έγινε απλώς... συνωστισμός στη Μ. Ασία. Και στην ίδια πλευρά, όλων αυτών, που λέγονται Σημίτηδες, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπανδρέου, Σαμαράς. Δηλαδή η καρδιά τους δυστυχώς είναι στο πίσω μέρος. Αυτό, για τους αδελφούς Κυπρίους, αλλά είναι μια αλήθεια.

Λαμπράκης: Έχετε λοιπόν αγαπητοί μου συνέλληνες Κύπριοι, τήν προσωποποίηση της προδοσίας τού ελληνισμού, νά άρχει της Κυπριακής εκκλησίας. Να ενθυμείσθε ότι όσος καιρός και να περάσει ο μακαριότατος Κύπρου -υποχρεούμεθα νά σεβόμεθα τον τίτλο του- θα αποδώσει λόγον στόν ελληνισμό. Θα αποδώσει λόγον στόν ελληνισμό, γιατί αυτό που έκανε, πραγματικά άνοιξε την κερκόπορτα για να μπούνε μέσα οι Τούρκοι. Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι ένα και το αυτό. Μην απατάσθε!!
Εάν νομίζετε ότι είστε φίλοι με το Ισραήλ και εχθροί με τους Τούρκους, έχετε -με συγχωρείτε- μεσάνυχτα. Και συγνώμην δεν θέλω να προσβάλλω τους αδελφούς Κυπρίους, αλλά πρέπει να ενθυμείσθε ότι τόσο το Ισραήλ όσο και η Τουρκία κατοικείται από Καζάρους, διοικείται από Καζάρους οι οποίοι είναι εντελώς το αντίθετο DNA. Δεν είναι οι φωτισμένοι άνθρωποι Έψιλον, δεν είναι οι Έλληνες, δεν έχουν το γονίδιο "Ε"!!
Παρόλο που το 47% των κατοίκων της Μικράς Ασίας έχουν ελληνικό DNA, εκείνοι οι οποίοι κυβερνούν -παρόλο που λέγεται ότι η μητέρα του Ερντογάν ήταν και εκείνη ελληνίδα- το Ισραήλ όσο και την Τουρκία είναι Καζάροι, είναι το αντίθετο DNA!! Καί εδώ είναι ώρα να ξεχωρίσουμε δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες. Άλλο ο σιωνισμός και άλλο ο εβραϊσμός. Καμμία σχέση το ένα με το άλλο. Ο σιωνισμός δεν είναι ούτε θρησκεία, ούτε κοσμοθεωρία, ούτε πολιτική παράταξη, ούτε ιδεολογία. Σιωνισμός ίσον η επιβίωση του κράτους του Ισραήλ.
Σας εξήγησα ότι μόνο η ελληνική είναι γλώσσα και η λέξη σιωνισμός προέρχεται από το όνομα "ΣΙΟΝ" ή "ΖΙΟΝ" που είναι το ιερό του Διός, το οποίον, αφού κατακρήμνισαν οι εβραίοι, έχτισαν τον ναό του Σολομόντος επάνω στα θεμέλια του Δίου (το οποίο ήταν ο ναός του Διός). Πώς ήταν ο ναός του Διός;
Θυμείστε ότι ο Σόλυμος -ο οποίος ήταν ο υιός του Μίνωος- ήρθε σε μεγάλη αντιπαράθεση με τον αδελφό του και εντέλει -για να μη πηγαίνουμε στις ιστορικές αναδρομές- ήταν εκείνος ο οποίος μετανάστευσε από την Κρήτη. Από την Μινωϊκή Κρήτη στό Λεβάντε και έκτισε τα Σόλυμα ή Σαλέμ. Εις το οποίον φιλοξενήθηκε από τον Μελχισεδέκ, ο Αβραάμ -όταν σε ηλικία 10 ετών, ξεφεύγοντας από την μήνι των εχθρών του πατέρα του (που ονομαζόταν Ταρέχ και είχε γεννηθεί στην Χαλδαία). Έφθασε λοιπόν στα Σόλυμα ή Σαλέμ, το οποίο ήταν χτισμένο από τον γυιό του Μίνωα, διότι όλη η περιοχή κατοικείτο από Κρήτες, όλοι οι Φιλισταίοι ήσαν Κρήτες.
Και τα Ιεροσόλυμα είναι λέξις ελληνική. Αυτό που προσπαθούν εκείνοι να το κάνουν "Τζερού-σαλέμ" το σαλέμ δέν μπορούν να το αλλάξουν γιατί το έχτισαν Έλληνες. Τα Σόλυμα δηλαδή τα έχτισαν Έλληνες! Ήταν ο γυιός του Μίνωα! Τό "Σιών" ή "Σίον" είναι τό Δίον, είναι τό ιερό τού Διός! Επομένως, ούτε τά Ιεροσόλυμα ούτε καί τό "Σιών" ή ο σιωνισμός, είναι λέξεις οι οποίες προέρχονται από αυτούς. Τά πάντα είναι κλεμμένα! Δέν υπάρχει τίποτα τό οποίο έχουν πού νά μήν είναι κλεμμένο.
Από την εξορία στη Βαβυλωνία -όπως εξηγήσαμε την προηγούμενη φορά- έχοντας πρόσβαση τόσο στην ελληνική γραμματεία, όσο και στην γραμματεία των Σουμερίων, οικειοποιήθηκαν τα πάντα και τα έκαναν δικά τους. Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να έχουν ανακαλύψει ή να έχουν βρεί οι ίδιοι.
Αυτό που θέλω να σας πω και δεν μιλάω μόνο για την εποχή εκείνη, μιλάω ακόμα και για την σημερινή εποχή. Θυμάστε ότι είχαμε πει περιφερικά για το Ηaarp και το πως κοντρολάρεται σήμερα ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Η επιστημονική βάση του Ηaarp ανήκει στον Γιώργο τον Γκιόλβα. Ο Γκιόλβας είναι λοιπόν αυτός ο οποιος δημιούργησε την δέσμη των φωτονίων τα οποία είναι υπεύθυνα για την δημιουργία του Ηaarp.
Και ο μεγαλύτερος προδότης όλων των εποχών που ονομάζεται Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο παλαιότερος, εκείνος λοιπόν έδωσε αυτή την τεχνολογία -με μόνο αντάλλαγμα την δική του προσωπική προβολή και το γεγονός ότι θα ήταν στους εσωτερικούς κύκλους. Πρόδωσε τον ελληνισμό όσο κανένας άλλος στην πολλών χιλιάδων ετών ιστορία του ελληνισμού. Είναι ο μεγαλύτερος προδότης που πάτησε ποτέ ελληνικό χώμα. Όταν μάθετε το εύρος και το μέγεθος των προδοσιών του Κων/νου Καραμανλή -του γέροντος- όπως επίσης και του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν υστερεί σε προδοτική συμπεριφορά, θα αντιληφθείτε γιατί ο ελληνισμός βρίσκετε σήμερα εκεί που βρίσκετε.

Αμάραντος: Τα είχε πει και ο ίδιος ο κ. Γκιόλβας αυτά!

A΄μέρος απομαγνητοφώνησης από συνέντευξη στίς 14/6/2013
τού Εμμ. Λαμπράκη καί Αντ. Βαλσαμάκη, στόν Ν. Αμάραντο στόν artfmradio Κύπρου
Απομαγνητοφώνηση & Επιμέλεια: ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...