ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πολ Καζάριαν: Ο Αρμένιος εγκέφαλος της Japonica που θέλει να κερδοσκοπήσει μέσω των ελληνικών ομόλογων

kazarian660 
Δεν συνηθίζεται μια ιδιωτικήεταιρεία να επιδιώκει να επενδύσει σε κρατικό χρέος. Γι αυτό η πρόταση της Japonica Partners να αγοράσει ελληνικά ομόλογα ύψους 2,9 δισ. ευρώ προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.
Ακόμα και οικονομικές ιστοσελίδες, όπως η έγκριτη Wall Street Journal, εξέφρασαν τις απορίες τους για το ποια είναι πραγματικά η - άγνωστη στις αγορές - αμερικανική εταιρία, τι προθέσεις έχει κι αν όντως σκοπεύει να επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα ή προέβη σε μια κίνηση εντυπωσιασμού με στόχο τη δημοσιότητα.
Η τελευταία παράμετρος φαίνεται να είναι και η πιο άστοχη, αφού στην μέχρι τώρα (26χρονη) ιστορία της η Japonica δεν έχει επιδείξει τάσεις εντυπωσιασμού προκειμένου να στρέψει τα φώτα πάνω της. Για την ακρίβεια η τακτική της είναι ακριβώς αντίθετη. Επιδιώκει να παραμένει στο παρασκήνιο προκειμένου να αναζητά τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες και να... χτυπά εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Οπως στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Το επιχειρηματικό μας μοντέλο απαιτεί σκληρή πειθαρχεία και συγκρατημένες επενδύσεις, εκτός κι αν παρουσιαστεί μια μεγάλη ευκαιρία», περιγράφει ο ίδιος ο Πολ Καζάριαν, ο ιδρυτής και εγκέφαλος της εταιρείας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα The Hedge Fund Journal. Λογική που φαίνεται και στις ως τώρα κινήσεις της Japonica που παραμένει στη σκιά μέχρι να κάνει το... μπαμ.
To 1989 είχε προσφέρει 721,6 εκατ. δολάρια για την εξαγορά της εταιρίας σιδηροδρόμων του Σικάγο και το 1994 είχε κάνει πρόταση ύψους 2,4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του εταιρείας κολοσσού στη διατροφή, Borden Inc. Αυτές είναι οι πιο γνωστές και οι πιο μεγάλες προτάσεις της πριν την προσφορά των 2,9 δισ. ευρώ για την αγορά ελληνικών ομολόγων.
Η Japonica είναι μια επιχειρηματική εταιρεία που επενδύει τα χρήματα, τα οποία της εμπιστεύονται ανά τον κόσμο διαχειριστές χρημάτων με τους οποίους επιλέγει η ίδια να συνεργαστεί. Σύμφωνα με τον Καζάριαν οι επενδυτές της προέρχονται κυρίως από την αμερικανική αγορά όπου λέγεται πως η λίστα αναμονής για να συμμετάσχει κάποιος επενδυτής στην Japonica είναι 10 χρόνια. Δίχως αυτό να επιβεβαιώνεται από πουθενά, πέρα από τα λεγόμενα του Κάζαριαν, ο οποίος, βέβαια, έχει κάθε λόγω να δημιουργεί έναν... μύθο γύρω από την επιχείρησή του.
Ξεκάθαρος στόχος της Japonica είναι το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος. Η, στον οικονομικό κόσμο, λεγόμενη, «επιχειρηματική επιστροφή χρημάτων» που είναι τετραπλάσια από την απόδοση που μπορεί να προσφέρει ένα hedge fund. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο προφίλ της η Japonica έχει προσφέρει κέρδη άνω των δύο δισ. δολαρίων στους επενδυτές της.
Οι επενδύσεις της Japonica επιλέγονται από τον ειδικό πυρήνα ερευνών DCC, αντικείμενο του οποίου είναι η ανακάλυψη ευκαιριών κέρδους, η αλλαγή κουλτούρας και λειτουργικότητας εταιρειών και η δημιουργία υπεραξίας με στόχο την άνοδο της αξίας της και την μεγιστοποίηση του κέρδους.
«Η Japonica ανακαλύπτει πιθανότητες κέρδους εκεί που άλλοι δεν βλέπουν τίποτα και επιλέγουν να αποχωρήσουν», εξηγεί ο Καζάριαν και συνεχίζει: «Οι ερευνητικές μας ομάδες, μέσα από πολυετείς έρευνες, ανακαλύπτουν επενδυτικές ευκαιρίες. Η εμπειρία μας λέει πως η αλλαγή κουλτούρας και φιλοσοφίας σε μια εταιρεία μπορεί να αποφέρει πολύ μεγαλύτερο κέρδος από εκείνα που μπορεί να φέρει ένα hedge fund».
Πιο απλά η Japonica Partners θεωρεί πως η επένδυση στα ελληνικά ομόλογα μπορεί να της αποφέρει αρκετά δισ. ευρώ, διότι θα τα αγοράσει – αν τα αγοράσει – στο 45% της αξίας τους και ευελπιστεί να τα πουλήσει ή να τα εξαργυρώσει πάνω από το 100% της αξίας τους.
Ο Πολ Καζάριαν, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την Japonica είναι ένας 58χρονος αρμένικης καταγωγής Αμερικανός χρηματιστής που – σύμφωνα με το προφίλ του – έχει διασυνδέσεις σε Ινδία, Σιγκαπούρη και φυσικά στις ΗΠΑ που είναι η έδρα του. Πριν ιδρύσει την Japonica υπήρξε στέλεχος της διαβόητης Goldman Sachs.
Ο Καζάριαν διακρίνεται και για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο μέσω του ιδρύματος Τσαρλς και Αγκνες Καζάριαν, το οποίο ίδρυσε προς τιμήν του παππού και της γιαγιάς του.

ΠΗΓΗ:  http://www.prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...