ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ε.Λ.Α. ΠΑΙΔΕΙΑ

Μια ακόμα συλλογική δουλειά με θέμα την έλλειψη ουσιαστικής παιδείας και αξιών που μαστίζει τον άνθρωπο της εποχής μας. Διαγνώστε την μεγάλη διαφορά μεταξύ παιδείας και τυπικής εκπαίδευσης που λαμβάνουμε από παιδιά στο σχολείο.
Εάν θέλουμε να φτάσουμε στα αίτια και να μην μένουμε μόνο στα αποτελέσματα αυτού που σήμερα ζούμε ως κρίση, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχτούμε ότι αυτό με το οποίο έχουμε να κάνουμε κυρίως, είναι μια πνευματική κρίση, την οποία μόνο στο τελικό της στάδιο την ζούμε ως πολιτική, οικονομική, κοινωνική, ταξική κλπ. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρώτα την κρίση μέσα μας, λόγω της έλλειψης προτύπων, ηθών, αξιών και ιδανικών τα οποία δεν παράγει πια η ανθρώπινη κοινωνία.
Τι είναι αυτό που λείπει λοιπόν και πως μπορούμε να το ανακαλύψουμε μέσα μας, ώστε να το προσφέρουμε στον συνάνθρωπο μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...