ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Πρωτοβουλία για τη διανομή φθηνής πατάτας Νευροκοπίου, χωρίς μεσάζοντες, ανέλαβε και ο Δήμος Παλλήνης, στην Αττική, μετά την επιτυχημένη ανάλογη κίνηση στην Κατερίνη. Ο δήμος άρχισε ήδη να συλλέγει παραγγελίες κατοίκων, ώστε να φθάσουν οι αναγκαίες ποσότητες από τους πατατοπαραγωγούς. Η κοινωνία μπορεί να αυτοοργανωθεί, αφού το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση επισημαίνει η δημοτική αρχή Παλλήνης. Όπως λένε οι αρμόδιοι, η προσπάθεια θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα. Κίνημα για φθηνά προϊόντα διαμορφώνεται, άλλωστε, σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Συγκεκριμένα, το σχέδιο του Δήμου Παλλήνης είναι να ορίσει μία συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία οι πατατοπαραγωγοί θα έρθουν να πουλήσουν το προϊόν τους στους δημότες έναντι 28 λεπτών, όπως υπολογίζεται.


Ο δήμος δεν εμπλέκεται στην οικονομική συνδιαλλαγή μεταξύ παραγωγών και δημοτών, παρά μόνο θα προμηθεύσει με ένα κουπόνι εκείνους τους δημότες που έχουν κάνει παραγγελίες (έως τις 8 Μαρτίου), προκειμένου να το παραδώσουν στους παραγωγούς.


Ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος δήλωσε στη ΝΕΤ ότι ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας του εισοδήματος που συνεχώς συρρικνώνεται. «Η κοινωνία μπορεί να αυτοοργανωθεί» δήλωσε.


Η αντιδήμαρχος Παλλήνης Ειρήνη Κουνενάκη δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι στόχος της πρωτοβουλίας του δήμου είναι «να ταρακουνήσουμε την αγορά». 


«Αφού το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, θα το επιβάλλουμε» τόνισε η αντιδήμαρχος. Επισήμανε ότι η προσπάθεια θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα. 


Κίνημα για φθηνά προϊόντα


Πρωτοβουλίες για κατάργηση των μεσαζόντων που επιβάρυναν υπέρμετρα τις τιμές των αγαθών, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να πληρώνει πολύ ακριβά το προϊόν και ο παραγωγός να παίρνει ένα εξευτελιστικό αντίτιμο, απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, το «κίνημα της πατάτας» που ξεκίνησε από την Πιερία, επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το Σάββατο η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης της Πιερίας θα διαθέσει ακόμη 75 τόνους πατάτας από το Νευροκόπι σε 1.100 πολίτες. 


Παρόμοιες κινήσεις γίνονται στην Βέροια, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη.


Μετά τις πατάτες, το επόμενο προϊόν που θα διακινηθεί απευθείας από τους παραγωγούς είναι το λάδι της Κρήτης, ενώ στη συνέχεια σειρά θα έχουν όσπρια και ρύζι από παραγωγούς της Μακεδονίας, καθώς και αλεύρι στη Θεσσαλία.


Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι παραγωγοί της Κρήτης χαρακτηρίζουν επανάσταση αυτό που πέτυχαν οι συνάδελφοί τους στο Νευροκόπι και ετοιμάζονται να διαθέσουν λάδι -τους έχει ήδη ζητηθεί από την Πιερία- σταφίδα, κηπευτικά και άλλα προϊόντα του νησιού. 


Όπως λένε, είναι παραλογισμός το λάδι να έχει τιμή 10 ευρώ το λίτρο στα σούπερ μάρκετ και ο ελαιοπαραγωγός να πληρώνεται από τον έμπορο 1,70 ευρώ το κιλό.


Το «στοίχημα» για το κίνημα είναι να οργανωθεί σε στέρεα βάση, ώστε να γίνει μόνιμο και αποτελεσματικό.

Newsroom ΔΟΛ
Πηγη: ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...