ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Isos - Nikos Portokaloglou, Mouzourakis & Locomondo (New Song 2011) HQ

Ενα πολυ ομορφο, φρεσκο και αισιοδοξο τραγουδι που παρουσιαζει με εναν πολυ ιδιαιτερα εύστοχο τροπο την σημερινη κατασταση. Πραγματικα αξιζει να το ακουσετε!!!!!




ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ : Ν. ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ,ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΥΜΑΡΗΣ(LOCOMONDO),ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ,ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ

ΣΤΙΧΟΙ-ΜΟΥΣΙΚΗ : ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ : Ν. ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
ΗΧΟΛΗΨΙΑ,ΜΙΞΗ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΡΕΣ,STUDIO SIERRA

ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ :
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ : ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΣΟ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΡΕΤΤΑΣ : ΒΙΟΛΙ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ : ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ : ΠΙΑΝΟ,HAMMOND
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΗΛΙΔΗΣ : ΤΥΜΠΑΝΑ
ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ : ΚΙΘΑΡΑ

Μετά το "Βουτάμε γυμνοί" που άρχισε να ακούγεται στα ραδιόφωνα από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού,το "Ίσως" είναι το δεύτερο δείγμα
από τη νέα δισκογραφική δουλειά του Νίκου Πορτοκάλογλου που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου.Η δουλειά αυτή θα έχει μια
ξεχωριστή θέση στην δισκογραφία του καλλιτέχνη γιατί συμπίπτει με την επέτειο των τριάντα χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ.
Επέλεξε λοιπόν να γιορτάσει αυτά τα τριάντα χρόνια δημιουργικής πορείας με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο:Με ένα διπλό cd,όπου το πρώτο αποτελείται από νέα τραγούδια και το δεύτερο από διασκευές παλιότερων,με κοινό χαρακτηριστικό τις συναντήσεις με νέους συναδέλφους.Πάντα ανήσυχος και πάντα κοντά στις νέες τάσεις,ο Πορτοκάλογλου εδώ συναντιέται και συνεργάζεται για πρώτη φορά με τους κυριότερους εκπρόσωπους της τελευταίας γενιάς τραγουδοποιών και τραγουδιστών:Ο Πάνος Μουζουράκης,o Στάθης Δρογώσης,ο Μάρκος Κούμαρης από τους Locomondo αλλά και η Νατάσσα Μποφίλιου,ο Κωστής Μαραβέγιας,ο Λεωνίδας Μπαλάφας,η Ματούλα Ζαμάνη,ο Γιάννης Χαρούλης,η Ευτυχία Μητρίτσα,η Νάνα Μπινοπούλου,η Σοφία Σαρρή και οι Σανάδες είναι οι καλεσμένοι του.Καλλιτέχνες με πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και μουσικές κατευθύνσεις,άλλοι με μεγαλύτερες διαδρομές και άλλοι στο ξεκινημά τους,όλοι όμως αυθεντικοί και ξεχωριστοί.Ο Νίκος διάλεξε ανθρώπους που εκτιμά και θαυμάζει και που δεν έχει ξαναηχογραφήσει ποτέ μαζί τους.
Η συναντήσεις αυτές και οι διασκευές των τραγουδιών σε συνεργασία με καθέναν από τους καλεσμένους του είναι,όπως λέει και ο ίδιος,ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει το γεγονός πως μετά από τριάντα χρόνια παραμένει ζωντανός,ανικανοποίητος και διψασμένος.Σαν να ξεκινά απ'την αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...