ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η κρίση στην Ελλάδα σε τρία λεπτά

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ για την κρίση στην Ελλάδα που αυτό το Σαββατοκύριακο διεκδικεί την πρωτιά στην κατηγορία Creative Documentaries στη Γαλλία


|

Η Ελλάδα σε αποσύνθεση. Οι αλλαγές που απαιτούνται και αυτές... που τελικά εφαρμόζονται ακούσια. Ένας λαός που αγωνιά για την επιβίωσή του, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρώπη αναζητά την ταυτότητά της.
Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τις μικρές σχολικές ηλικίες, μέχρι τους συνταξιούχους, η αγωνία για το αύριο δεν μπορεί πια να αποτυπωθεί σε αριθμούς, ούτε σε λέξεις. Μόνο με εικόνες.
Δεκατέσσερις ανήσυχοι φωτορεπόρτερ και οπερατέρ αποφάσισαν μέσα από την δική τους οπτική ματιά και με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών να παρουσιάσουν την κρίση που ταλανίζει τη σύγχρονη Ελλάδα σε ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ.
Στο ατμοσφαιρικό ταξίδι που διαρκεί μόλις 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, η καλλιτεχνική ομάδα ταξιδεύει από την Μακεδονία μέχρι τα Δωδεκάνησα, καλύπτοντας πιθανές και απίθανες εκδοχές της οικονομικής κρίσης μέσα στο διάστημα ενός έτους.
Ενός έτους πολύπαθου που ρύθμισε την τύχη της χώρας και δέσμευσε τα όνειρα δεκάδων χιλιάδων νέων.
"Πρόκειται για 27 multimedia ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τις ιστορίες ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές πραγματικότητες, όπως αυτές βιώνονται κατά την περίοδο της κρίσης. Φιλοδοξία μας είναι οι ιστορίες να μας βοηθήσουν να προβληματιστούμε γύρω από το ποιοι είμαστε", αναφέρουν οι εμπνευστές της ομάδας "ThePrism: GR2011", Νίνα Μαρία Πασχαλίδου και Νίκος Κατσαούνης.
Το ντοκιμαντέρ κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τις 15 Νοεμβρίου του 2011 και προβλήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (στο τμήμα των νέων μέσων IDFA DocLab).
Αυτό το Σαββατοκύριακο, η ομάδα διαγωνίζεται στο FIPA, στην Μπιαρίτζ της Γαλλίας, στην κατηγορία Web creations και την ταινία "Krisis" στην κατηγορία Creative Documentaries.
Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε "Καλή Επιτυχία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...