ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αφιέρωμα στους Άγιους της πλατείας Εξαρχείων


Αφιέρωμα στους "Άγιους της πλατείας Εξαρχείων"

Κατερίνα Γώγου



Παύλος Σιδηρόπουλος



Νικόλας Άσιμος



Ένα ντοκιμαντέρ που χωρίζεται σε 3 αυτοτελή μέρη, αφιερωμένο στους τρεις πιο αυθεντικούς, χαρισματικούς και φευγάτους underground ροκ ήρωες της συγχρονης ελληνικής ροκ και underground σκηνης.

Κατά πολλούς αποτελούν την ελληνική version μιας αμερικανικής τριπλέτας προσωπικοτήτων που έφυγαν και αυτοί πρόωρα και έγραψαν την δική τους ιστορία στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Μιλάμε για τους J.Hendrix-J.Joplin-J.Morrison.

Το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί είναι από τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και ταινίες (Πρωταγωνιστές, Μηχανή του Χρόνου, Ασυμβίβαστος κ.α.) και απο το internet (clipakia, φωτό, αφιερώματα καθώς και αποσπάσματα απ' την τελευταία ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο Πάυλος πριν μας αφήσει).

Κράτησα σχεδόν αυτούσιο τον τίτλο "Οι άγιοι των εξαρχείων" του Στ. Θεοδωράκη γιατί νομίζω είναι η πιο ταιριαστή αναφορά που μπορεί να κάνει κάποιος για αυτές τις 3 σπουδαίες αλλά και τόσο παρεξηγημενες προσωπικότητες που πραγματικά μας τίμησαν με το πέρασμα τους από αυτό τον τόπο και άφησαν πίσω τους πλούσιο μουσικό και συγγραφικό υλικό προς αξιοποίηση για ενδοσκόπηση και προβληματισμό για τον καθένα μας.
Το πραγματικά φοβερό είναι πως πολλά κείμενα-στίχοι-ποιήματα από αυτά που μας άφησαν ως κληρονομια και οι 3 τους και αναφέρονται μέσα στο αφιέρωμα, είναι τόσο επίκαιρα και κυριολεκτικα προφητικά, που πραγματικα σε κάνει να συνειδητοποιεις πόσο μπροστά από την εποχή τους ήταν και γιατι δεν θέλησαν ή δεν μπορεσαν πότε να προσαρμοστούν για να αντέξουν την σκληρότητα της εποχής και της γενιάς τους.

Το ντοκιμαντερ αυτό ελπίζω να φωτίσει στους θεατές αρκετά σημεια που αφορούν τους λόγους που "εφυγαν με τον τρόπο που έφυγαν από τη ζωή αλλά και εκείνες τις πτυχές του χαρακτήρα τους που τυχόν έχουν περάσει απαρατήρητες από τους περισσοτερους από εμάς.

Έυχομαι σε όλους απο καρδιάς να το ευχαριστηθείτε και να αναθεωρήσετε τυχον βεβιασμένες ή λανθασμένες γνώμες και τοποθετησεις σας σχετικά και με τους 3 τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...