ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κάποιος να του πει να το βουλώσει!

Κάποιος να του πει να το βουλώσει!

Ο ανεκδιήγητος Χέρμαν Βαν Ρομπούι, ζητά να αποφασίζουν οι Βρυξέλλες για μέτρα λιτότητας σε «αδύνατες» χώρες της ευρωζώνης


Ένας διορισμένος γραφειοκράτης, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χωρίς την παραμικρή πολιτική νομιμοποίηση, με τη γελοία μίζερη παρουσία του να αποτελεί προϊόν άθλιων & παρασκηνιακών διαβουλεύσεων μεταξύ πολιτικών & γραφειοκρατών και πολυεθνικών, με καταγωγή από τη μη-χώρα, το Βέλγιο, ζητά ....


την καταστρατήγηση των εθνικών συνταγμάτων και την ωμή παρέμβαση των γραφειοκρατών, στις λειτουργίες των κατά τόπους εθνικών κυβερνήσεων & οικονομιών.


Φυσικά, τα media παίζουν το παιχνίδι των Βρυξελών, όπως κάνει εδώ στην Ελλάδα το κορυφαίο καθεστωτικό portal, ζητώντας να μάθει από τους αναγνώστες του αν θα συναινούσαν στην παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας για την ενίσχυση της αλληλεγγύης (όπως ονομάζουν την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στα χέρια γραφειοκρατών και μη εκλεγμένων αξιωματούχων) μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Τυχαίο; Δε νομίζουμε! Η απόπειρα προετοιμασίας του εδάφους από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, είναι παραπάνω από φανερή. Δεν κρύβονται καν, άλλωστε, με τους ανθρώπους τους να καταλαμβάνουν «καίριες» θέσεις παντού: ο Ανδρέας Ψυχάρης στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά (παρά τις προ μηνών διαψεύσεις) και ο Παντελής Καψής να αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου της μεταβατικής κυβέρνησης!


Και τι άλλο έκανε αυτός ο ανεκδιήγητος Ρομπούι (στη φωτογραφία δεξιά, έχοντας στο πλευρό του τον επίσης μη εκλεγμένο Πορτογάλο επικεφαλής της Κομισιόν, Ντουράο Μπαρόζο), ο οποίος κάποια στιγμή στο μέλλον, θα κηρυχθεί persona non grata, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όταν επιτέλους τα ευρωπαϊκά έθνη αποφασίσουν να χειραφετηθούν; Θα σας πούμε: προτείνει με επιστολή του στους Ευρωπαίους ηγέτες, οι χώρες που δέχονται οικονομική βοήθεια να χάνουν το δικαίωμα ψήφου στην ΕΕ, αν θεωρηθεί ότι «απειθαρχούν». Σε ποιον; Σε αυτόν; Το άλλο με τον Τοτό, του το έχουν πει;


Ο τύπος λοιπόν ζητά από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας όσον αφορά στον καθορισμό της δημοσιονομικής τους πολιτικής. 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...