ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μας ψεκάζουν θάνατο!

Μας ψεκάζουν θάνατο!
Το σίγουρο είναι σύμφωνα με τους γιατρούς ληγμένα και μη, προκαλούν προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα, ενώ η άμεση επαφή με τα μάτια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή...


του κερατοειδούς. Οι φλεγμονές στο δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα είναι αναμενόμενες για αυτό καλό είναι τα άτομα που πάσχουν από άσθμα ή υπέρταση να μην αποφεύγουν το κέντρο της Αθήνας καθώς μπορεί να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα και να χρειαστεί η άμεση εισαγωγή τους σε νοσοκομείο.


Όλα τα συμπτώματα παρουσιάζονται 20 με 60 δευτερόλεπτα μετά τη ρίψη του δακρυγόνου και διαρκούν από 10 έως 30 λεπτά από τη στιγμή που μετακινούμαστε σε καθαρή ατμόσφαιρα. Βέβαια η ευαισθησία στα δακρυγόνα διαφέρει από άτομο σε άτομο μιας και εξαρτάται από τη συναισθηματική κατάσταση, τη νευρικότητα, τη φυσική δραστηριότητα, τη θερμοκρασία και την υγρασία του σώματος.


 Όσο πιο θερμό και υγρό είναι το σώμα, τόσο μεγαλύτερη η δράση των δακρυγόνων. Πάντως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το καλύτερο αντίδοτο είναι η αδρεναλίνη.
Σε περίπτωση έκθεσης σε δακρυγόνα, τα ρούχα πρέπει να αλλάζουν με την πρώτη ευκαιρία και να μπαίνουν αμέσως σε καυτό νερό με πολύ σαπούνι ή σε διάλυμα σόδας για τουλάχιστον 15 λεπτά και στη συνέχεια να πλυθούν κανονικά.

Οι πιο ευαίσθητες περιοχές είναι αυτές του λαιμού και του προσώπου .Ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης είναι πριν μας ψεκάσουν να αυτοψεκαστούμε με λεμόνι που κάνει καλό στη μύτη, γιατί διευκολύνει την αναπνοή. Προσοχή όμως ,δεν το βάζουμε στα μάτια και στο πρόσωπο. Τα όξινα χημικά με την πρόσμιξη λεμονιού μπορεί να χειροτερέψουν την κατάσταση!

Ένα από τα καλύτερα προστατευτικά είναι το γνωστό σε όλους maalox.

Ειναι υδατικό διάλυμα βάσης και ενδείκνυται για να το ρίξουμε στο πρόσωπό μας κατά τη ρίψη χημικών, αφού αυτά είναι συνήθως όξινα. Έτσι, γίνεται εξουδετέρωση των χημικών .Καλό είναι και το κοινό σαπούνι αλλά μόνο ως επάλειψη στο πρόσωπο μας..

Σήμερα πάντως τα παλιά μέτρα αυτοπροστασίας όπως βαζελίνη, liposan ή μακιγιάζ είναι καταστρεπτικά για το δέρμα.

Χρήσιμο όσο γελοίο και αν ακούγεται είναι όσοι πάνε σε πορείες να έχουν μαζί τους και ένα κουτάκι πούδρας.. Στο πρόσωπο πρέπει να απλώνεται ομοιόμορφα μεγάλη ποσότητα πούδρας και να μένει για ένα δίλεπτο πριν σκουπιστεί ή να μην σκουπίζεται καθόλου. Τα βαμβακερά υφάσματα βοηθούν στο να αποφεύγεται η άμεση επαφή του δέρματος με τα χημικά και να μειώνεται η αίσθηση του καψίματός.

Για το λόγο αυτό καλά είναι ο λαιμός να είναι τυλιγμένος με ένα μεγάλο βαμβακερό μαντήλι ή ύφασμα με πυκνή ύφανση, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω στο πρόσωπο σε περίπτωση ρίψης δακρυγόνων. Αν συμβεί αυτό, το μαντήλι πρέπει να αλλαχθεί μια – δυο φορές) με ένα καθαρό, γιατί αν απορροφήσει μεγάλη ποσότητα δακρυγόνων, το αποτέλεσμά του θα είναι πολύ άσχημο για το δέρμα και για την αναπνοή.

Όσοι φορούν φακούς επαφής, καλά είναι στις πορείες να τους αντικαθιστούν με γυαλιά. Αν αποφασίσουμε ότι θέλουμε οπωσδήποτε να προφυλάξουμε τα μάτια μας, η μόνη λύση προς το παρόν είναι τα γυαλιά κολύμβησης ή και οξυγονοκόλλησης. Αυτά πρέπει να είναι καλής ποιότητας, με μαλακό πλαστικό στα σημεία επαφής με το πρόσωπο ώστε να εφαρμόζουν αεροστεγώς. Γυαλι
ά πρέπει να χρησιμοποιούν έτσι και αλλιώς όσοι έχουν οποιουδήποτε είδους αλλεργία στα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...