ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ





Την 1η Απρίλη, ημέρα που το έθιμο θέλει μικρά η μεγάλα ψέματα να λέγονται, διαπιστώσαμε μια μεγάλη αλήθεια:
Έχουμε λησμονήσει τη δύναμη της ενότητας και της συνεργασίας. Αυτό συνειδητοποιήσαμε από τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση ανεξάρτητων πολιτών για το νέο Διατροφικό Κώδικα (Codex Alimentarius), που οργανώθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με πρωτοβουλία του καθηγητή γαστρονομίας κ. Γ. Κλειδαρά.
Η συγκέντρωση είχε παλμό και θέληση να δηλωθεί με κάθε ειρηνικό τρόπο η αντίθεση των πολιτών στην καταστρατήγηση του θεμελιώδους δικαιώματος των ανθρώπων στη διατροφή.
Κι αυτό έγινε.
Από τις 10:00 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ελεύθεροι και ανεξάρτητοι πολίτες, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν στους καθ’ ύλην αρμόδιους, για τις απαγορεύσεις που επιβάλλει ο νέος Διατροφικός Κώδικας στην παραγωγή, διάθεση και κατανάλωση μη «πιστοποιημένων» από αυτόν προϊόντων διατροφής.
Άνθρωποι και συνθήματα, πανό και πλακάτ τοποθετημένα με υποδειγματική τάξη, μπουκέτα από βότανα της Ελληνικής Γης που μοιράστηκαν μαζί με αιτήματα για μη μεταλλαγμένο ψωμί, μη μεταλλαγμένη παιδεία, μη μεταλλαγμένη ελευθερία, δημιούργησαν ατμόσφαιρα αγώνα ήθους και ευγένειας, που όμως απαιτεί και διαδηλώνει για τα δικαιώματα του ανθρώπου, καταδεικνύοντας πρότυπο ειρηνικής δράσης και αφύπνισης στην συνείδησή  του.
Αυτό είδαμε στο πρόσωπα των περαστικών και όσων ενώθηκαν μαζί μας, ενημερώθηκαν, συμμετείχαν, ρώτησαν, με την απορία  και η έκπληξη να εναλλάσσονται στα πρόσωπά τους, αφού όπως διαπιστώθηκε, η ενημέρωση λείπει όχι μόνο από το λαό αλλά και από τους ίδιους τους αρμόδιους φορείς!

Ο κ. Γιώργος Κλειδαράς, πρόεδρος της Επιτροπής για της Διασφάλιση της Παραδοσιακής μας Διατροφής, μετέδωσε ηχηρό παρόν διαφώτισης και ενημέρωσης του κοινού και των αρμοδίων, πρωτοστατώντας με ευθύνη σε κάθε δράση και επαφή με αρμοδίους.
Ο ίδιος, μαζί με μέλη της Επιτροπής παρέδωσε ψήφισμα αιτημάτων για το δικαίωμα στην ελεύθερη διατροφή και ενημερωτικό υλικό στον αρμόδιο Διευθυντή Αγροφύτευσης του Υπουργείου κ. Μπαμπίλη. Την προσπάθεια ενίσχυσαν με την παρουσία τους ανεξάρτητοι και ελεύθεροι πολίτες, μέλη από τις Σπίθες Ερέτριας, Δυτικής Αττικής, Κέντρου, Σεπολίων, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Μαθητές της Σχολής μαγειρικής Chef d’ Oeuvre, το Ιδεοθέατρον, το σωματείο Έργο Λόγου Αγάπης.
Μετά την παράδοση του ψηφίσματος, ακολούθησε πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι πολίτες κατήγγειλαν την υποκρισία των υπευθύνων που έλαμψαν δια της απουσίας και της αδιαφορίας τους στο κάλεσμα.
Η εμπειρία μας αυτή, μας επιβεβαίωσε ότι το πρώτο βήμα δράσης του ελεύθερου ανεξάρτητου πολίτη είναι να ενημερώσει και να ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν εν αγνοία του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού του για όσα ζει, όσα σκέπτεται και όσα πράττει ή δεν πράττει.
Η ελευθερία και η ανεξαρτησία δεν χαρίζονται αλλά αποτελούν καρπό συνειδητής προσπάθειας και προσφοράς στο λαό, που εμείς οι ίδιοι είμαστε.
Ο μόνος τρόπος για να ασκήσεις τα δικαιώματά σου είναι να τα ζητήσεις.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια για καθαρή και φυσική τροφή, πλήρη θρεπτικής αξίας, χωρίς ύποπτες επεξεργασίες, ψεκασμούς και φυτοφάρμακα, μη γενετικά μεταλλαγμένη. Το δικαίωμα του ανθρώπου στη διατροφή είναι αναφαίρετο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...